Менструацията при 9-годишните е преждевременна

Все повече от днешните момичета бързат да станат жени и да имат своята менструация.

Все по-често в интернет могат бъдат засечени писания на 9 – 10-годишни момичета, които задават въпроса защо все още нямат цикъл.

Голяма част от приятелките им имат, а тяхното тяло защо все още не е съзряло. Никое от тях обаче не обръща внимание на обясненията и съветите, че появата на менструален цикъл при деца на 8 или 9 години се смята за преждевременна.

В някои от случаите, това явление се обяснява като по-ранно съзряване на девойката и навлизане в половоактивна възраст. На практика обаче преждевременната менструация се смята за индикация за наличието на определен здравословен проблем.

Колкото по-малко е момичето при появата на първото му менструално течение, толкова вероятността от заболяване е по-голяма.

Именно поради тази причина при появата на месечен цикъл преди 10-ата година, задължително следва консултация със специалист, който да определи дали става дума за здравословен проблем, или за ранно съзряване.

По правило за нормална възраст за първа менструация се смята за периода между 10-ата и 14-ата година, традиционно между 11 и 12 години.

Демир бозан за безсъние

След първия цикъл следва период, през който налице са редица отклонения. Те могат да бъдат засечени както по отношение на интервала на месечния цикъл, така и по отношение на времетраенето, интензитета, ритъма, цялостното отражение върху здравето.

Оставете мнения, отзиви и коментари в нашия форум по-долу!

Получавайте първи ЛЕКАР.БГ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК:

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “Менструацията при 9-годишните е преждевременна

  1. Дъщеря ми е на 9 години и има зацапване.Възможно ли е да е цикъл?

  2. Дъщеря ми е на 9 1/2 г. има зацапване .Не ли е рано за тази възраст?Претисних се много.Можели ли отговор от вас?

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *