колонотерапия за изчистване на червата
колонотерапия за изчистване на червата от шлаки

Колонотерапия за изчистване на червата от шлаки

Един от най-новите методи за борба с наднорменото тегло е колонотерапия, или както още я наричат, холивудско прочистване.

Сега тази безумно популярна сред световните звезди процедура стана достъпна и за нас, “простосмъртните”.

ЧРЕВНИЯТ МОНИТОРИНГ Е ЗАЛОГ ЗА ЗДРАВЕ.

Сравнително младото изобретение чревен мониторинг всъщност има хилядолетна история. Още в древността лечението на много болести е започвало с очистване на червата. Днес тази процедура стана особено популярна и актуална. Ние сме невъздържани с храната, приемаме таблетки с повод и без повод, огромно влияние ни оказва лошата екология.

В такива условия на организма му е трудно да живее нормално и затова е много важно да се научим редовно да го прочистваме отвътре, да “изтръскваме” натрупаните в червата шлаки.

По-рано основното средство за помощ на червата беше сифонната клизма, а за пълен ефикасен курс на прочистване трябваше да се прекара известно време в санаториум.

С появата на чревния мониторинг вече имаме възможност да подобрим здравето си, без да губим време: пълното прочистване става само с няколко процедури, които се понасят дори по-леко от обикновената клизма.

Не е нужно да тичате в тоалетната, да се измъчвате, че “повече не може да поеме”. Лежите, почивате си, прелиствате списаниeто, а от вас в това време (35- 40 мин.) с помощта на специален апарат, се измива всичко излишно.

За 3-5 процедури става дълбоко прочистване на червата, те леко и безболезнено се освобождават от многогодишните “залежи”, като постепенно се разтварят и излизат навън отложените по стените им продукти на гниене и разпад.

ШЛАКИТЕ В ЧЕРВАТА МОГАТ ДА ОТРОВЯТ ОРГАНИЗМА.

Според медицински изследвания човек носи в червата си от 2 до 6 кг фекални маси (много дебелите хора – до 20 кг!), така че след прочистването ще отслабнете точно с тези 6 кг. В това време червата, които са били задръстени с шлаки, разтегнати и подути, ще се върнат в нормалното си състояние и ще престанат да “подпират” предната коремна стена.

Резултатът ще бъде плосък корем и няколко сантиметра по-малко в талията.

Ефектът от тази процедура се запазва дълго време, защото освободеният от токсичните “залежи” организъм започва нормална работа и е възможно да се освободите от запека и от така наречената склонност към пълнеене. Ако очите са огледалото на душата, то лицето е екран на червата.

Демир бозан за безсъние

Затова, когато затлачването започне да трови организма и нарушава витаминния баланс, по лицето се повяват отоци и сбръчкване, различни кожни проблеми. Когато решите да се заемете с външността си, преди всичко направете прочистване на организма по “холивудски метод”.

Колонотерапията е ефикасен метод не само за отслабване, но и за възстановяваве на нормалната функция на всички системи на организма.

КАКВО СЕ ПОСТИГА с колонотерапия?

 • подобрява се белтъчната обмяна;
 • започват да работят нормално мастната и въглехидратната обмяна;
 • нормализира се сънят;
 • променя се настроението;
 • формулата на кръвта става различна.

При много хронични заболявания чревният мониторинг е началото на излекуването.

ПОКАЗАНИЯ ЗА ОЧИСТВАНЕ с колонотерапия.

 • хроничен запек;
 • диария, колит;
 • хемороиди (но не кървящи);
 • дерматози с различна етиология;
 • паразити на червата;
 • ревматични, алергични, кожни заболявания;
 • депресии;
 • хроничен простатит;
 • бронхиална астма;
 • отслабване на имунната система при всички видове интоксикации, включително алкохолни, наркотични и медицински отравяния;
 • при подготовка на пациента за операция;
 • при планирана бременност (в дадения случай колонотерапията помага за раждането на здраво бебе).

Разбира се, не всички желаещи имат възможност да изпитат върху себе си положителните резултати от прочистването,

има и противопоказания:

 • хемороиди в тежка форма, фистули на дебелото черво;
 • цироза на черния дроб, бъбречна недостатъчност;
 • ректално кръвотечение, язвен колит;
 • хернии, злокачествени тумори, включително на дебелото черво;
 • тежка форма на анемия.

ДОВЕРЯВАЙТЕ СЕ САМО НА МЕДИЦИНСКИ КЛИНИКИ!

Доскоро колонотерапията беше достъпна само за избраници (не всеки можеше да си позволи да лети до Америка или до Германия заради очистване).

У нас вече има апарати в няколко медицински клиники и цената стана по-достъпна. Растящата популярност на процедурата изкара на бял свят огромно количество шарлатани и сега услугата се предлага в някои салони за красота. Не вярвайте на рекламите, обръщайте се изключително към медицинските клиники.

Само там мониторингът ще бъде направен по всички правила. Освен това колонотерапията работи като мощна прахосмукачка и измива от организма не само шлаката, но и родната микрофлора.

Дайте мнение и Вие тук!

Възможни са негативни последици – издуване на дебелото черво, диария, които могат да бъдат избегнати със специални лекарства, назначавани още след първата процедура. Само лекар може да подбере правилния препарат, а не сътрудник от козметичния салон.

ВНИМАНИЕ – ПРОЦЕДУРАТА МОЖЕ ДА Е ОПАСНА ЗА ВАС!

Да се прави или да не се прави хидроколонотерапия, е нееднозначен въпрос. При отговора му трябва да изхождаме от конкретната ситуация. При нарушение на моториката (хипомоторна дискинезия), дисбиоза с хронично възпаление на дебелото черво и запек, свързани с удължаване на някои негови отдели, промиването на червата с минерална вода или набор от лекарствени билки може да донесе положителен терапевтичен ефект.

Но има ситуации, когато такава процедура не само не е показана, но е и опасна.

Сред абсолютните противопоказания за хидроколонотерапия са раковите увреждания, дивертикулите и големите полипи на дебелото черво. В този случай промиването на червата може да завърши трагично – с кръвотечение, пробиване на дебелото черво, което изисква спешна хирургична помощ.

При твърде често използване на тази процедура от червата (чиято лигавица се сменя на всеки 2-3 дни без странична намеса) се извеждат много жизненонеобходими вещества (мастни аминокиселини, полезни бактерии, витамини от групите В и К), нарушава се микрофлората им.

Прекаленото увлечение по хидроколонотерапията предизвиква и различни нарушения на храносмилателния процес, което на свой ред може да доведе до нарушение на дефекацията (ходенето по голяма нужда), повишено газообразуване, а също така – развитие на неврологични нарушения, например полиневрит.

Преди да се решите на тази процедура, непременно се консултирайте с личния си лекар (най-добре с гастроентеролог). И разбира се, не поверявайте здравето си в ръцете на първия, който ви предложи. Хидроколонотерапията трябва да се прави само от квалифициран лекар.

Вижте и ТОВА:

мнения, отзиви, коментари, форум

https://www.lekar.bg/2013/07/17/%D0%BA%D0%BE%D1%88%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0%D1%85%D0%B8%D0%B4%D1%80%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BF%D0%B8%D1%8F%D0%B2%D0%B8%D0%B6%D0%BA%D0%BEd/

За Маргарита Алексиева

Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *