Левкоплакията се лекува с прополис

Как безценният прополис лекува заболяването левкоплакия.

Левкоплакията представлява наличие на бели плаки по лигавицата на устната кухина, ларинкса, половите органи, което трябва задължително да се следи от специалист онколог.

Белезникавите петна са причинени от разрастване (хиперплазия) и вроговяване на епитела на лигавиците. Най-често засяга лигавицата на езика, бузите. Като честа причина в медицинската литература се споменават тютюнопушенето, дъвченето на тютюн, зъбен кариес, коронки на зъбите, некачествени пломби, употреба на алкохол и др.

Един от ефикасните методи на лечение е следният: 2-3 пъти дневно огнищата се обработват с 30-процентен разтвор на прополис. Възможно е също така върху плаките внимателно да се поставя тънка пластинка от натурален прополис с високо качество.

“Фигурин

Другият начин е елиминиране на лезията чрез електрохирургична интервенция. При извършване профилактика на заболяването е необходимо да се премахват всички огнищни възпаления в устната кухина. Ако имате неприятно усещане от заострен ръб на някой зъб, не се колебайте да посетите стоматолог.

Добър ефект дава изплакването на устната кухина с витамин А или обработването на увредените участъци на лигавицата. Ако често прехапвате тъканта на бузите и така наранявате лигавицата им, също спешно се обърнете към стоматолог. Не забравяйте, че левкоплакията е предраково заболяване. Прогресирането на заболяването в рак има тежки последствия за здравето и продължителността на живота. И още нещо: в този случай по-добре забравете за билките.

Вижте и ТОВА:

Обложен език? Разберете защо е така !

Оставете мнения, отзиви и коментари в нашия форум по-долу!

Получавайте първи ЛЕКАР.БГ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *