канап за болки в кръста
Коланче от канап за болки в кръста? Може би...

Лечение с канап за болки в кръста – ето как!

Канап за болки в кръста: този целебен вариант днес става изключително популярен, дори специалните конопени коланчета вече имат шеговитото название “селски космодиск”!

Когато те боли – опитваш какви ли не хапчета, процедури, бабини церове.

Канап за болки в кръста – ето от какво се вълнуват форумите!

След като сте пробвали болкоуспокояващи, противовъзпалителни, физиотерапия, мазила и минерални бани, лечебна кал и гимнастика – накрая стигате неизбежно до канап за болки в кръста!

Читатели на lekar.bg живо се интересуват как да си набавят такъв лечебен колан от коноп и дори умуват дали ще им върши работа саморъчно изплетен с канап от железарския магазин. Ето няколко автентични коментара по темата:

Ивелина Иванова: “Аз в къщи си имам канап – не мога ли да пробвам с него или трябва да си го купя?Искам да попитам и още нещо-моят син имаше усукване на коляното преди година и сега от време на време се подува и го боли.Дали Коносан ще помогне?”
Савка Кисьова: “Обикновен дюлгерски канап се продава в железарските магазини или в магазините за строителни материали. Въженцето можете да си го оплетете самички като „плитка“ от три или повече нишки. Дължината му според обиколката на кръста Ви с добавена дължина колкото да можете да го връзвате и развързвате спокойно. Имах близка роднината, която го ползваше и ми е казвала че й помага много живя до 87 год. Канапът непременно трябва да е конопен.”
Мария Минкова: “Помага!”
Милчо Йорданов: “Как се закупува???”
Теодора: “Откъде може да се купи?”

Читателят Стоян Иванов уверява, че е ползвал лечебен колан от коноп за болки в кръста и това наистина помага; сега вече г-н Иванов е посветен в механизма, по който действа конопеният колан.

Два са въпросите, които вълнуват форума – след като е ясно, че има ефект от носенето на колан от канап за болки в кръста. Първо- дали е възможно всеки сам да си направи и ще има ли ефект, и второ – как да се закупи патентованото изделие на д-р Биволарски “Коносан”.

Можем ли да си направим сами коланче от канап за болки в кръста?

канап за болки в кръста
Канап за болки в кръста е само едно от приложенията на растителната нишка

Канапът или конопената нишка е древно откритие на човечеството. Малко хора знаят, че това е едно от първите растения, опитомени от човека в епохата на неолита. От конопена нишка са били изработвани дрехи за китайските владетели; ризите на кралските особи в Европа са били изтъкавани от коноп и лен, описват от zdravosloven.com. Знаете ли, че от коноп могат да се правят хартия, горива, модули за строителството, да се пречиства почвата от токсини и да се възстановява биоравновесието в зони с наранена екология?!

Конопът е бил една от редовно отглежданите култури в българските села. Грубите дрехи от “кълчища” в съзнанието на по-възрастните българи са белег на сиромашия – но всъщност конопът и произведените от него продукти и изделия притежават уникални свойства.

Оказва се – на първо място – че дрехите от коноп играят ролята на своеобразна броня срещу болести; съдействат за закаляване на тялото и поддържат имунната система. Съвременните изследвания сочат семената от коноп като великолепен източник на Омега-3 и Омега-6 ненаситени мастни киселини. Добавянето на обработено конопено семе в храните подобрява вкуса и действа като антибиотик.

Дайте мнение и Вие тук!

Всичко това накуп трябва да ни подскаже, че великолепното растение коноп при всички случаи носи полза за човешкото здраве. Може би конопеното коланче, изплетено по бабешки, няма да има ефекта на научно проектиран и доказан атрибут, но какво пречи да опитаме: още повече, че носенето на колан от коноп е позната профилактична практика в традициите на много народи. Завързаната на кръста връв и дори парче от конопено въже едва ли е само декоративен детайл или практично решение за придържане на гащите!

“Фигурин

* Послепис от lekar.bg: Читателката Dim Hej, която е сред феновете на страницата ни във Фейсбук, споделя личен опит. Ето как можете сами да си изработите коланче от КАНАП ЗА БОЛКИ В КРЪСТА без особени усилия:   Прави се синджир и се връзва хлабаво !Изплетен на една кука и с един канапен конец! Действа”!

Как да си обясним лечебното действие на канап за болки в кръста?

Направете си труда да поровите в мрежата и ще откриете както обяснението на въпроса, така и пътя, по който човек може да се снабди със специално изпитания конопен колан “Коносан”. Неговият създател, д-р Илия Биволарски разкрива пред jivotizdrave.bg начина, по който се осъществява лечебното действие на въпросния колан от канап за болки в кръста. Очевидно е важно какви нишки се подбират и как се сплитат, за да се активира коланът от канап за болки в кръста.

Според медика конопът позволява на тялото да се освободи от натрупаното статично електричество, а при докосването на нишките до кожата от канапа се отделят компоненти, които редуцират усещането за болка. Увиването на колана върху болезнените точки действа по принципа на акупресурата.

канап за болки в кръста
Коланче от канап за болки в кръста? Може би…

Любопитно е това, че силата на колана от канап за болки в кръста е до момента, в който “рошавите” власинки се изгладят.

Първите контакти с конопеното творение не са от най-приятните, защото коланчето се носи на голо – за да има лечебен ефект.

След това се свиква и в рамките на месец и половина – два болката отслабва и отшумява.

За Марта Савова

marta-savovaМарта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите. За контакт: [email protected] За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

отзиви на болни от биполярно разстройство

Отзиви на болни от биполярно разстройство. Тест за циклофрения и др

Отзиви на болни от биполярно разстройство. Циклофрения – тест, форум. Отзиви “Излекувах се от биполярно …

3 Мнения

  1. Yordanka Todorova

    Относно конопеното коланче, нося го от един месец и нямам болки в кръста каквито имах до сега, направила съм си го сама. Преди три дни реших ,че може да си направя и герданче, защото имам болки във врата. Може да се каже , че и там намаля болката, радвам се ,че намерих това решение.

  2. Румяна Иванова

    Аз си го направих като усукано въженце за мартеничка, нося го две седмици и мисля,че ми помага.

  3. Румяна Иванова

    Аз си го направих като усукано въженце за мартеничка, нося го от две седмици и мисля,че ми помага.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *