Зъбобол при бременни – какво е спасението?

Уместен ли е стоматологът, ако се касае за зъбобол при бременни? Много жени се страхуват по време на бременност да посещават стоматолога си.

Всъщност тези страхове не са присъщи само на дамите в интересно положение, но тогава ситуацията изглежда по-сложна.

Страхът обикновено се свързва с опасения за успешното протичане на бременността, отбелязват от ezine.bg.

Специалистите все пак съветват още в първите месеци да се направи посещение при стоматолог и да се изработи индивидуална програма за зъбна профилактика.

Поради някои особености в жизнените процеси рискът за стоматологичното здраве е по-висок и не е изключено да се появят проблеми, например зъбобол при бременни.

Във времето на бременността и кърменето нивото на калция в организма се поддържа по-трудно, винаги е възможна ситуации на дефицит. По-интензивно се образува зъбна плака, по-често е кървенето от венците.

Зъбобол при бременни може да бъде причинен от тривиален кариес. Това веднага може да бъде свързано с недостига на калций в майчиния организъм. Разумно е дефицитът да бъде попълнен чрез подходящо хранене – така ще се гарантира пълноценно формиране и на детската костна система. Не разчитайте, че болката ще отмине – посетете зъболекаря си, за да съхраните зъбите си здрави. Неглижираният зъбобол при бременни в перспектива означава загуба на зъби. Лечението на кариеси не само предпазва от сетнешен зъбобол при бременни, то е стъпка към съхраняване на здравето като цялост. Разбира се – лекуващият следва да знае за състоянието на пациентката си, за да прецени какви упойки да използва и каква продължаваща терапия да препоръча. В практиката при подобни случаи се използват упойки без адреналин.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки
зъбобол при бременни

Зъбобол при бременни – това не е безобидно!

Възможно е зъбобол при бременни да бъде причинен от пулпит. Този остър възпалителен процес непременно трябва да се излекува: всяко възпалително огнище в организма на една бременна жена може да създаде сериозни проблеми за здравето – нейно и на бъдещото й дете. Лечението на пулпит е продължително и трябва бременната пациентка да се запаси с търпение, защото терапията ще я спаси не само от зъбобол. Паралелно с лечебните процедури лекуващият може да препоръча подходящи обезболяващи, най-често се взема парацетамол. Дозите и продължителността на приема непременно се консултират с личния гинеколог.

Има много билки, които помагат при зъбобол. Запомнете: зъбобол при бременни не се лекува с домашни билкови продукти! Не се доверявайте на самозвани лечители, защото едва ли ще сте наясно с всички ефекти на лековитите растения. Не забравяйте, че бихте рискували не само собствения си живот и здраве.

Погледнете и ТУК:

Зъбобол. Хомеопатия, профилактика и друго лечение

Оставете мнения, отзиви и коментари в нашия форум по-долу!

Получавайте първи ЛЕКАР.БГ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *