озонотерапия
Чрез озонотерапия може да лекуваме дископатия и дискова херния

В какви случаи да прилагаме озонотерапия?

Чрез озонотерапия може да лекуваме дископатия и дискова херния

Какво представлява озонотерапия? Това е сред най-качествените нови форми на лечение за редица заболявания. Най-приложима и с отлични резултати обаче е при дископатия и дискова херния. При озонотерапия се използва медицински озон, който притежава мощни лечебни свойства, дължащи се на силните му окислителни свойства.

Дисковите хернии се появяват вследствие на травма, която уврежда част от т.нар. фиброзен пръстен. Много често контузиите се получават заради неправилно вдигане на тежести, усукване на тялото или извършено по-рязко движение, в катастрофи на пътя, както и при перманентни физически натоварвания на работа. Не са един и два случаите, в които болката идва от нищото – дори и от заседелия начин на живот.

Като неоперативно лечение озонотерапия е желана предимно от младите, които са поразени от това неприятно и инвалидизиращо заболяване. Мислъта за оперативна намеса не е желана от никого, след като съвременната медицина предлага ефикасни методи като този.

Въвеждането на озон в организма става чрез разтваряне във физиологичен разтвор или директно в кръвта на пациента. Това подсилва трофическите процеси в органите и тъканите, води до нормално функциониране на хормоналния фон и стимулиране на имунитета.

озонотерапия
Чрез озонотерапия може да лекуваме дископатия и дискова херния

Озонотерапия действа добре на организма, защото осигурява цялостно прочистване, оздравяване и тонизиране. Изследванията сочат, че озонът почиства артериите и вените, а освен това подобрява кръвообращението.

Дайте мнение и Вие тук!

Неслучайно наричат озонотерапията универсалният лечебен метод на ХХI век. Тя има връзка и с дисковата херния. Вижте ТУК:

https://www.lekar.bg/2014/11/10/%D0%B4%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D1%85%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B8%D1%8F/

За Антон Василев

Прочети още

Лечение на дискова херния с упражнения

Задължителни и забранени упражнения при дискова херния. За прибиране. След операция

Има ли забранени упражнения при дискова херния? А кои са препоръчителни? Какво да правим след …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *