сппонтанния аборт
Знаем ли всичко за спонтанния аборт?

Десет важни факта за спонтанния аборт

За всяка жена, която иска да стане майка, спонтанният аборт е един от най-страшните кошмари. За спонтанния аборт се говори много, но маса хора знаят за обстоятелствата, свързани с него, непростимо малко!

сппонтанния аборт
Знаем ли всичко за спонтанния аборт?

Вижте тези десет важни факта за спонтанния аборт! Може би от следващия текст в medikforum.ru ще получите отговор на въпроси, които никога не сте задавали!

1. Това се случва много по-често, отколкото ви се струва. Доста хора си мислят, че той е някаква рядкост. По официална статистика 15% от бременностите приключват по този начин – но това е само по официална статистика наистина! Доста експерти считат, че процентътна спонтанния аборт реално е някъде около 30.

2. Определението  заспонтанния аборт включва събитие в рамките на първите 20 седмици от бременността. На практика повечето случаи на спонтанния аборт са в първите 12 седмици.

3. Може и да не разберете, че сте преживели спонтанния аборт! Значителна част от тези случаи преминават в рамките на първите десет дни след зачатието. Жените дори не подозират какво им се е случило – отчитат само възможно кървене извън календара.

4. Не винете бъдещата майка  всеки път за спонтанния аборт! В немалко случаи ранен спонтанен аборт имаме заради генетични аномалии на плода. Няма никаква възможност за повечето от тях да се знае предварително.

5. По-често спонтанен аборт правят по-зрелите жени. С напредването на възрастта вероятността за спонтанния аборт нараства. Факт: по-възрастната яйцеклетка е в по-висок риск да развие генетични аномалии.

Дайте мнение и Вие тук!

6. Лечението от безплодие увеличава риска от спонтанен аборт. Това не значи да се отказвате от стимулирана бременност или инвитро! Процентът на завишението при спонтанния аборт не е чак толкова висок.

7. Теглото ви има значение. Извънредната слабост или наднормените килограми автоматично ви поставят в рискова група за спонтанния аборт.

8. Пушенето е още една опасност. Пушачките по-често преживяват спонтанния аборт.

9. Сексът не е опасен! Приказките за това, че сексът може да провокира спонтанния аборт, са обикновено народно творчество. Нито сексът, нито умереният спорт могат сами по себе си да причинят спонтанен аборт.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

10. Един спонтанен аборт не е причина за верижна реакция. Не се поболявайте от мисълта, че щом това ви се е случило веднъж – вече няма спасение, ще го преживявате пак и пак. Огромен брой жени се сблъскват със  спонтанния аборт, но не са лишени от радостите на майчинството и си раждат прекрасни деца.

За Марта Савова

marta-savovaМарта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: [email protected]За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

може ли да се забременее при менопауза?

Може ли да се забременее в менопауза? Симптоми, начини и рискове. Инвитро

И все пак може ли да се забременее при менопауза? Естествено забременяване на 47 и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.