сппонтанния аборт
Знаем ли всичко за спонтанния аборт?

Десет важни факта за спонтанния аборт

За всяка жена, която иска да стане майка, спонтанният аборт е един от най-страшните кошмари. За спонтанния аборт се говори много, но маса хора знаят за обстоятелствата, свързани с него, непростимо малко!

сппонтанния аборт
Знаем ли всичко за спонтанния аборт?

Вижте тези десет важни факта за спонтанния аборт! Може би от следващия текст в medikforum.ru ще получите отговор на въпроси, които никога не сте задавали!

1. Това се случва много по-често, отколкото ви се струва. Доста хора си мислят, че той е някаква рядкост. По официална статистика 15% от бременностите приключват по този начин – но това е само по официална статистика наистина! Доста експерти считат, че процентътна спонтанния аборт реално е някъде около 30.

2. Определението  заспонтанния аборт включва събитие в рамките на първите 20 седмици от бременността. На практика повечето случаи на спонтанния аборт са в първите 12 седмици.

3. Може и да не разберете, че сте преживели спонтанния аборт! Значителна част от тези случаи преминават в рамките на първите десет дни след зачатието. Жените дори не подозират какво им се е случило – отчитат само възможно кървене извън календара.

4. Не винете бъдещата майка  всеки път за спонтанния аборт! В немалко случаи ранен спонтанен аборт имаме заради генетични аномалии на плода. Няма никаква възможност за повечето от тях да се знае предварително.

5. По-често спонтанен аборт правят по-зрелите жени. С напредването на възрастта вероятността за спонтанния аборт нараства. Факт: по-възрастната яйцеклетка е в по-висок риск да развие генетични аномалии.

Дайте мнение и Вие тук!

6. Лечението от безплодие увеличава риска от спонтанен аборт. Това не значи да се отказвате от стимулирана бременност или инвитро! Процентът на завишението при спонтанния аборт не е чак толкова висок.

7. Теглото ви има значение. Извънредната слабост или наднормените килограми автоматично ви поставят в рискова група за спонтанния аборт.

8. Пушенето е още една опасност. Пушачките по-често преживяват спонтанния аборт.

9. Сексът не е опасен! Приказките за това, че сексът може да провокира спонтанния аборт, са обикновено народно творчество. Нито сексът, нито умереният спорт могат сами по себе си да причинят спонтанен аборт.

“Демир

10. Един спонтанен аборт не е причина за верижна реакция. Не се поболявайте от мисълта, че щом това ви се е случило веднъж – вече няма спасение, ще го преживявате пак и пак. Огромен брой жени се сблъскват със  спонтанния аборт, но не са лишени от радостите на майчинството и си раждат прекрасни деца.

За Марта Савова

marta-savovaМарта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: martasavova@yandex.ru.За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

Bebe

Бременност. Всичко за нея. От А до Я

Какво да очакваме, щом става дума за бременност? Какви тестове се правят и как. Бременност …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *