схващане на врат
Консултирайте се с невролог, ако получите схващане на врат

Лечение при схващане на врат

Не всяко схващане на врат може да се окаже безобидно неразположение – консултирайте се с невролог, ако болките продължават повече от седмица

В натовареното ни ежедневие често се случва да се сдобием с неприятно схващане на врат, което впоследствие ни пречи за пълноценното изпълнение на задачите. В много от случаите си казваме, че това е нещо безобидно и породено от силно “течени”е, но е хубаво да имаме едно наум, защото може да се окаже, че проблемът е по-сериозен. Не забравяйте, че при шията няма само мускули, а е разположено и шийното нервно сплетение.

Да, схващане на врат може да се появи, ако спите в неподходяща поза или сънят ви преминава на “течение”. Ако болката обаче продължава повече от седмици и не отшумява, задължително е да посетите невролог. Консултацията с него ще ви даде насоки за разрешаването на проблема. Може да се разминете просто с мехлеми и гелове за мазане. Но е възможно да се наложи рентгенова снимка, с която да се установи дали неразположението не идва от израстък в прешлена, за който не сте и подозирали, че съществува.

схващане на врат
Консултирайте се с невролог, ако получите схващане на врат

Прилагайте редовно и упражнения, за да избягвате схващане на врат. Ето няколко съвета, които ще са ви от полза и ще тонизират мускулатурата ви:

Дайте мнение и Вие тук!

– Раздвижвайте внимателно главата си всяка сутрин, след като се събудите.
– Масажирайте врата си, докато сте под душа и го обливате с гореща вода.
– Спете върху ниска и твърда възглавница. Това е един от най-важните детайли за избягването на проблеми с врата

За Радост Ангелова

Радост Ангелова е редактор и репортер в множество национални и регионални вестници и електронни медии с над 30 години стаж в областта на здравеопазването, социалните политики и бизнеса.

2 Мнения

  1. аз всяка вечер спя на ниска възглавница тази сутрин нещо пак ми се хвана вратът разтривах го но няма ефект какво да правя моля ако някои знае да пише благодаря за вниманието

  2. Molq vi kajete mi kakvo da pravq vrata mnogo me boli kato se izpravq me boli nemoga da si mrudna glavata

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *