рак на тестисите
Правете си редовни прегледи като застраховка срещу поява на рак на тестисите

Лекувайте рак на тестисите във възможно най-ранна фаза!

Хирургично и медикаментозно – лечението на рак на тестисите трябва да се предприеме възможно най-рано

Рак на тестисите e толкова страшна диагноза, колкото ви и звучи. Злокачественото образувание се среща рядко и покосява предимно млади мъже. Статистиката сочи, че най-засегнати са мъжете между 20 и 40 годишна възраст.

рак на тестисите
Правете си редовни прегледи като застраховка срещу поява на рак на тестисите

Появата на бучка на вашите тестити трябва да е сигнал, че се случва нещо нередно. Ако симптомът е придружен с болка или подуване, значи задължително трябва да посетите лекар. Имайте предвид, че бучката може да бъде малка колкото грахово зърно, но в други случаи и с доста по-солидни размери. Възможно е да сте съпътствани и от продължителна болка в областта на тестисите, усещане за тежест или тяхното втърдяване. Туморът расте на 10-30 дни, така че не отлагайте посещението при специалист, който да установи на какъв стадий е стигнал проблема.

Лечението?

Лечение на рак на тестисите има! То може да бъде хирургично и медикаментозно. На първо място трябва да се назначи орхиектомия, която се състои е оперативно отстраняване на засегнатия тестис. Процедурата не е опасна, рутинна е, и се препоръчва на всички мъже, които боледуват от рак на тестисите.

Дайте мнение и Вие тук!

Видът на тумора ще даде яснота и дали има нужда от някакви допълнително лечение. Ако сте в по-напреднал стадий може да се наложи лъчева терапия и директно облъчване. Така ще бъдат премахнати разсейките. Ако заболяването е достигнало критичната си фаза, ще се наложи химиотерапия.

Изходът от рак на тестисите може да е фатален, затова се подлагайте на редовни прегледи, което би било превантивна мярка срещу появата на проблема.

За Антон Василев

Прочети още

Боракс. Цена, мнения, таблетки

Опасен ли е Боракс? Лечение с боракс за пиене. Борна киселина за гъбички и др.

Кое е доброто лечение с боракс? Как се ползва боракс за пиене? Опасен ли е? …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *