Подробно за уринотерапията

Още Херодот разказва за не съвсем ординарен случай на приложение на уринотерапия, защото вълшебното лечение с урина е било познато още по негово време:

“След смъртта на Сезострис царската власт наследил синът му Ферон, който ослепял след като очите му се разболели. Десет години той бил сляп; на единадесетата година царят чул думите на оракула в града Буто, че времето на неговото наказание е изтекло и че той ще прогледне, ако изплакне очите си с урината на жена, която има контакти само със съпруга си и с никой друг мъж.

Той първо опитал урината на собствената си жена и, когато не прогледнал, подложил на изпитание всички жени поред докато накрая не прогледнал. Тогава той събрал всички жени, които изпитал освен онази, от чиято урина не прогледнал, на едно място, което днес се нарича Червеното поле, и ги изгорил.

А жената от чиято урина прогледнал взел за жена….” – така в Древен Египет едновременно бил получен лечебен ефект и била проведена експертиза за съпружеска вярност.

В папируса на Еберс гинекологичният раздел съдържа сведения за разпознаване сроковете на бременността, пола на бъдещото дете, а така също и на “жената, която може или не може да роди”. Берлинският и Кахунският папируси описват простия начин на определяне пола на бъдещото дете.

Бременната трябвало да намокри с урината си ечемичени и пшеничени зърна. Ако първо прокарала пшеница – щяло да се роди момиче, ако пък тръгнел ечемикът – момче. Американски изследователи от Университета в Джорджтаун проверили този метод и получили статистически значимо потвърждение на ефективността му.

Липсва обаче рационално обяснение на този факт.И така. Урината е течен продукт, отделян от човешкият организъм, изработван от бъбреците и извеждан навън от системата от пикочопроводни пътища. За едно денонощие се образуват 800—1800 милилитра урина, която представлява 50—80% от обема на приетата течност.

В урината на човека се съдържат около 200 различни компонента.

Смята се, че уринотерапията е съчетание на две направления на практическата медицина – балнеотерапия и органотерапия. Приложението й е както външно, така и вътрешно, а в наши дни се практикуват и подкожни инжекции.

Съществуват множество разновидности на урината: бебешка, детска, мъжка, женска, старческа, урина на бременни жени… Всяка от тях, както твърдят специалистите по уринотерапия, има своите полезни свойства и е необходимо да се знае кога, как и каква урина да се прилага, при едно или друго заболяване.

Дайте мнение и Вие тук!

Например урината на новородените е полезна при загниващи и дълго незарастващи рани, гангрена и други подобни болести. Тя се прилага и за намаляване на вътрешночерепното и вътрешноочното налягане, лечение на бъбреците, за разтваряне на тромби . Може да се прилага и при онкологични заболявания (вътрешно – за пиене и компреси).

Смята се,че урината на възрастни хора е подходяща за лечение и корекция на функциите на организма само на човек на възраст от 35 до 60 г.. За лечение на заболявания трябва да се използва само собствена урина.

Демир бозан за безсъние

Погледнете и ТОВА:

https://www.lekar.bg/2007/12/09/%D0%B4%D0%B0%D1%83%D0%B1%D0%B8%D0%B5%D1%88%D1%80%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D0%B2%D1%81%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D1%81%D0%B8/

За Маргарита Алексиева

Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

АБОНИРАЙ СЕ БЕЗПЛАТНО!

Получавай на мейла си новите публикации на Лекар.БГ

Публикуваме рядко, не пропускайте!АБОНИРАЙ СЕ!