Ето как оризът помага за отслабването!

Оризът е изключително полезен за поддържане на оптималното тегло. До такова заключение достигнаха американски учени след тестове с над 14 000 доброволци.

Диетите, в които е включен ориз, са по-ефективни, твърдят от www.kp.ru. И “приносът” на продукта не е само в тази посока: и кафявият, и белият ориз съдържат цяла гама вещества, изключително полезни за здравето.

В изследване, чиито резултати са публикувани в престижното издание Food and Nutrition Sciences, са участвали повече от 14 000 доброволци. Всеки от тях, който изяждал ежедневно неголяма порция опиз, имал в организма си достатъчно количество калий, магнезий, желязо, холиева киселина и фибри.

Същевременно е отчетено, че тези хора нямат проблеми със захарта и наситените мазнини. Оризът не съдържа натрий и има съвсем малко мазнини, нито една от които не е наситена.

Това е причината и кафявият, и белият ориз да бъдат включвани в балансираните диети. От ориза човек се чувства сит, но не трупа килограми.

Белият ориз, към който доста хора се отнасят резервирано, съдържа над 15 полезни витамини и минерали, в това число фолиева киселина, В-витамини, желязо и цинк.

“Фигурин

Кафявият ориз е богат ва диетични фибри, матнезий и фосфор, но пък желязото и В-витамините в него са по-малко в сравнение с белия.

Оризът е продуктът с най-ниско съдържание на натрий и без холестерин. Повече аргументи са излишни: похапвайте го редовно, но все пак внимавайте с количеството!

Погледнете и това за един ценен вид ориз, който се взима като хранителна добавка:

Червеният ориз смъква холестерола

Оставете мнения, отзиви и коментари в нашия форум по-долу!

Получавайте първи ЛЕКАР.БГ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *