Целебната терапия успява в рамките на две седмици

Как да се спасим от безсъние с вишнев сок

Чаша вишнев сок може да пребори неприятното безсъние, да нормализира съня на възрастния човек и да го удължи с 90 минути.

До този извод достигнаха учени от университета в Луизиана, САЩ. Странното е, че сокът не се пие преди сън – а сутрин, след събуждането!

Американците уверяват, че две чаши от сока могат да подобрят качеството на съня във всяка възраст, описват от medikforum.ru. За хората над 65 години е достатъчна и една чаша. При опитите, които са били направени, се оказало, че в рамките на две седмици с вишнев сок всяка сутрин, сънят става значително по-спокоен и отморяващ, а продължителността му се увеличава с около час и половина.

Безсънието е един от най-често срещаните проблеми на възрастните хора. Счита се, че е налице разстройство на съня, ако даден човек не може да спи нормално три и повече дни в седмицата. Както е известно, недостигът на сън може сериозно да навреди на здравето.

Нараства опасността от хипертонични пристъпи, проявяват се признаците на диабет, отслабват умствените функции и започват да личат симптомите на деменция.

Ръководителят на изследването – Франк Гринуей, препоръчва на пациентите от тази рискова група да не бързат със сънотворните лекарства. Приемът им създава други опасности: така например нараства четири пъти вероятността от препъване и падане, което може да причини счупване на шийката на бедрото. Нерядко подобни травми завършват със залежаване и преждевременна смърт.

Д-р Гринуей подчертава, че точно по тази причина е важно безсънието да се атакува с нелекарствени методи. Полезният вишнев сок подобрява нивата на хормона мелатонин в кръвта, а това води до нормализиране на циклите на съня и бодърстването.

Дайте мнение и Вие тук!

Погледнете и ТОВА:

https://www.lekar.bg/2016/03/14/%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D1%81%D1%8A%D0%BD%D0%B8%D0%B5-3/

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Безсъние и лечение. Хомеопатия и хранителни добавки.

Хомеопатия при безсъние и хранителни добавки. Мнения, форум

Причини за безсъние и топ 20+ начини за лечение. Хомеопатия и хранителни добавки. Мнения, форум. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.