Продуктът има целебен ефект при хипертония и диабет

Как да се лекуваме със сусамово олио/масло за пиене. Ползи

Индийски учени обявиха, че сусамовото олио има целебно влияние при диабет и хипертония.

Качествата на сусамовото олио все още се изследват в академичния център Vinayaka Missions University.

Редовното приемане на сусамово олио намалява нивото на биомаркерите, характерни за тези опасни страдания, пишат от medikforum.ru. Доказани са случаи, когато продуктът понижава артериалното налягане при хипертоници и при хипертоници с диабет. Същевременно нивото на антиоксидантите в кръвта расте, което прави организма по-устойчив и защитен.

Индийският екип е изследвал и възможното съчетаване на сусамовото олио с терапевтични програми за пациенти със захарна болест. За целта били ангажирани 60 диабетици с лека и умерена форма на болестта, преди всичко с диабет от втори тип.

Разделени на три подгрупи, доброволците приемали или само антидиабетични медикаменти, или само сусамово олио, а в една от групите вземали и двата компонента.

Дайте мнение и Вие тук!

Заключението: най-ефективен и безопасен метод за лечение на хипергликемията се оказало съчетаването на двата компонента, като оптималната доза олио била около пет милиграма дневно.60 дни след прекратяването на програмата доброволците били изследвани отново.

Оказало се, че съчетаването на компонентите дава резултат, който е траен и общият тонус на организма продължава да се поддържа дори след спрения прием на сусамовото олио.

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *