“Пещерната” най-търсена на света през 2013-а

Десетте най-популярни диети на света: Кетогенна и другите. Ето кои са!

Най-търсената диета на 2013 година според Google е т.н “пещерна”, а за 2014-а много търсят кленов сироп и кетогенна диета. Колко от тях обаче действат?

Гените ни не са се променили през вековете, следователно има резон да се храним както в каменния век.

Това означава да наблегнем на простите храни: чисто месо, риба, семена, плодове. Никакви рафинирани продукти, захар, храни с консерванти и добавки. Никаква химия! Макар да е от зърна, хлябът също е дяволска история. Човекът от каменния век хабер си е нямал за подобно нещо – със земеделие човечеството е започнало да се занимава, когато е излязло от пещерите, припомнят от www.kp.ru.

Каквато и диета да се появи, рефлексът на отслабващия човек е един и същ: той рядко чете и слабо се информира за същността на нещата, а следва някакъв свой кумир. Той може да е поп звезда, но може да е и случаен непознат, който обаче се е спасил от тлъстините чудодейно, без много глад и физкултура, просто фантастично – с 20-30 килограма е олекнал за нула време…

Ето ги все пак най-популярните диети, които са актуални и си имат привърженици по цял свят:

Пещерна диета.

Неин горещ привърженик е Робърт де Ниро. Следват я също Майли Сайръс и Хилари Суонк.

Задължително вижте и ТЕЗИ: 20+ популярни и действащи диети за отслабване!

Сокова диета (Juice Cleanse).

Тя изисква в продължение на 3 до 7 дни да минете само на прясно изцедени натурални сокове. Разработена е от лекаря Стивън Блауър. Според него диетата дава възможност на организма да се зареди с витамини и микроелементи и да се освободи от токсини и шлаки. Любимата диета на Салма Хайек.

Винаги актуалната средиземноморска диета.

Много риба и морски дарове, зеленчуци, плодове, ядки, зърна, зехтин. Умерено потребление на червено вино.

Лимонова диета (Master Cleanse).

10 дни никакво ядене, само литри вода с лимонов сок, кленов сироп и кайенски люти чушки. Диетата е създадена през 50-те години на миналия век като лечебна. В началото на нашия век някой в Холивуд я вади от нафталина. Към нея се прибягвали Бионсе и Наоми Кембъл.

Кетогенна диета.

Стриктно ограничение на въглехидратите: разчита се на това, че при отсъствието им в менюто организмът започва да набавя енергия от мастните натрупвания. Подобна на диетата на Аткинс – разработена е специално за деца епилептици, за да се намали честотата на пристъпите им. Още тук: Кето (кетонна) диета!

Дайте мнение и Вие тук!

Диетата на остров Окинава.

Фигурин лесно отслабване диета 10 килограма

Местните жители са известни като дълголетници. Смята си, че принос за това имат жълтите и оранжеви плодове и зеленчуци, козето мляко, морските дарове и зърнените храни.

Всеядна диета (Omnivore Diet).

Идеална! – ядете всичко, но в малки количества.

Фрукторианска диета.

В менюто има само плодове, ядки и семена; напълно са изключени всички храни от животински произход.

Пескетарианска диета.

Съчетава вегетарианството и храненето с морски дарове. Желаещите да спазват тази диета се отказват от месото на топлокръвни животни, но е допустимо да се ядат яйца и млечни продукти.

Флекситарианска диета.

Вегетарианство с рядка употреба на месо.

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

22 билки за отслабване мнения

22 билки за отслабване. Мнения за билкови продукти

Кои са най-добрите 22+ билки за отслабване. Мнения за гръмотрън и други продукти за отслабване. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *