Тази скорост е показателна за състоянието на нервната система

Хората със забавени реакции живеят по-малко

Забавени реакции: Хората, които в средна възраст са съхранили добрите си реакции, имат повече шансове за дълъг живот в сравнение с бавните си връстници.

До този извод са достигнали учени от Калифорнийския университет, които изследвали скоростта на реакциите при възрастни хора.

Според обобщенията им хората на средна възраст, чиито реакции са започнали да се забавят, са в риск от преждевременна смърт с 25% повече в сравнение с бързите си връстници.

Бързата реакция увеличава шансовете за продължителен живот, обобщават от medikforum.ru.

Скоростта на реакциите всъщност показва общото здравословно състояние, както и състоянието на нервната система.

Скоростта на реакциите е базов аспект на централната нервна система, а скоростта за обработка на информацията е базова когнитивна способност на човека, смята ръководителят на изследването Гарет Хагер-Джонсън.

Негова е тезата, че простият тест за измерване на скоростта на реакциите дава възможност да се прогнозира продължителността на живота без значение от конкретна възраст, пол, етническа принадлежност и социален статус.

Хората със забавени реакции по правило имат някакво заболяване, което влошава здравето им и свидетелства за негативни процеси, протичащи в организма.

Дайте мнение и Вие тук!

Понякога тези процеси са силно деструктивни, но са на етап, когато самият потърпевш не ги диагностицира като болест.

Калифорнийските учени са на мнение, че в бъдеще тестът за скорост на реакциите ще съдейства за по-точна диагностика при изследване здравословното състояние на даден човек.

Съобразно с получените данни ще може да се предвиди как конкретният човек ще продължи живота си и колко дълъг ще е той.

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *