Плодовете балансират кръвната захар и холестерина

Червената боровинка – сигурен начин да НЕ трупаме мазнини

Редовната употреба на червена боровинка в менюто предотвратява трупането на наднормени килограми.

Тя е задължителна за онези, които не могат да се откажат от любимите си мазни храни.

Уникалните плодове балансират стойностите на кръвната захар и холестерина, информират от medikforum.ru.

Специфичните ѝ свойства са изследвани от шведски специалисти. Според тях червените боровинки спокойно могат да бъдат причислени към групата на суперхраните.

Шведските учени изследвали въздействието на червените боровинки върху специална порода опитни мишки, които бързо трупали мастни депа в резултат на специално хранене.

Когато в менюто им включвали червени боровинки, този процес се задържал. Същевременно боровинките стабилизирали стойностите на кръвната захар и холестерина в нормални граници.

На практика това означава, че при хората свойствата на плода могат да се използват за предотвратяване на диабет, както и за разграждането на опасните холестеринови плаки по кръвоносните съдове.

Дайте мнение и Вие тук!

За своите опити с мишки шведският екип използвал различни плодове – червени и черни боровинки, акаи, касис, малини, сливи, диви ягоди.

Най-добри резултати дали червените боровинки. От което съвсем не следва, че можем безнаказано да поглъщаме мазна храна с утехата, че щом имаме гарнитура от червени боровинки, нищо опасно не може да ни се случи.

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Червена боровинка на сок и таблетки дневен прием

Червена боровинка. Безценните ползи. Дневен прием на чай и сушена. Таблетки

Червена боровинка – лечебни свойства и приложение. При какви болести помага рецепти. Растението червена боровинка: …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.