Аспиринът е №1, но само за гаргара!

Златен списък на церовете за болно гърло

Аспиринът е най-действеното средство при лечение на болно гърло. Това твърди изследователски екип от университета в Кардиф.

Аспиринът спасява от болките, но само ако си правите гаргара, коментират от meddaily.ru. Действа се по този начин: две таблетки се разтварят в чаша вода и правите гаргара, докато разтворът свърши. Ефектът на обезболяване продължава около 6 часа.

След това болката се връща, но отслабена.В златния списък на церовете при болно гърло медиците слагат и ментола. Инхалациите с топла пара и няколко капки ментолово масло действат като добро обезболяващо средство без странични ефекти.

Едно от приятните неща е прохладата, която чувствително намалява неприятните усещания. Ментолът помага също при запушен нос и кашлица. Да не забравим меда, който е добър антисептик и е в състояние да потисне болестни процеси, причинени от микроорганизми. Антибактериалните свойства на меда според експертите се дължат на малките количества водороден прекис, който се съдържа в него.

Добре е на децата с простуда вечер преди сън да се дава по лъжичка захаросан мед, който да смучат като бонбон. Така се потискат нощните пристъпи на кашлица – при това по-добре в сравнение с декстрометофана, който се влага в много от сиропите против кашлица.В златния списък е и акупунктурата.

В много азиатски райони се практикува акупунктура за лечение на болно гърло, като иглите се поставят в определени точки на ушната мида. Този метод има доста критици, които смятат, че в случая действа ефектът на плацебото.

Дайте мнение и Вие тук!

Имаме и по-добър материал по темата ТУК:

https://www.lekar.bg/2014/09/23/%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D0%BD%D0%BE-%D0%B3%D1%8A%D1%80%D0%BB%D0%BE-2/

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

хомеовокс или хомеожен при пресипнал глас?

Хомеовокс или Хомеожен за кашлица? При кашлица, пресипнал глас и др.

Характеристики на медикамента хомеовокс: какво съдържа и при какви заболявания върши работа. Противопоказания; има ли …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *