Златен списък на церовете за болно гърло

Аспиринът е най-действеното средство при лечение на болно гърло. Това твърди изследователски екип от университета в Кардиф.

Аспиринът спасява от болките, но само ако си правите гаргара, коментират от meddaily.ru. Действа се по този начин: две таблетки се разтварят в чаша вода и правите гаргара, докато разтворът свърши. Ефектът на обезболяване продължава около 6 часа.

След това болката се връща, но отслабена.В златния списък на церовете при болно гърло медиците слагат и ментола. Инхалациите с топла пара и няколко капки ментолово масло действат като добро обезболяващо средство без странични ефекти.

Едно от приятните неща е прохладата, която чувствително намалява неприятните усещания. Ментолът помага също при запушен нос и кашлица. Да не забравим меда, който е добър антисептик и е в състояние да потисне болестни процеси, причинени от микроорганизми. Антибактериалните свойства на меда според експертите се дължат на малките количества водороден прекис, който се съдържа в него.

Демир бозан за безсъние

Добре е на децата с простуда вечер преди сън да се дава по лъжичка захаросан мед, който да смучат като бонбон. Така се потискат нощните пристъпи на кашлица – при това по-добре в сравнение с декстрометофана, който се влага в много от сиропите против кашлица.В златния списък е и акупунктурата.

В много азиатски райони се практикува акупунктура за лечение на болно гърло, като иглите се поставят в определени точки на ушната мида. Този метод има доста критици, които смятат, че в случая действа ефектът на плацебото.

Имаме и по-добър материал по темата ТУК:

За болно гърло чесънът е супер лек + Топ 10 бързо действащи лекове!

Оставете мнения, отзиви и коментари в нашия форум по-долу!

Получавайте първи ЛЕКАР.БГ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *