Кошмарът да се разболееш от липоматозата на Деркум (на гърдите)

31-годишен англичанин страда от рядко заболяване, известно в медицината като липоматоза на Деркум (липоматоза на гърдите).

Под кожата на Карл Халам постоянно се образуват топчета от мастна тъкан, описват от medikforum.ru.

Те са болезнени и щом се появят, започват да нарастват. Единственият начин да се спасиш от тях е да идеш при хирург. За седем години Карл е преживял десет операции и това ще продължи, докато е жив.

Бившият барман е един от 22-та британци с такава диагноза. Това е изключително рядко заболяване. Мастните топчета са разположени по ръцете, гърдите и гърба на клетника и му създават сериозни проблеми. Той не може да стои дълго време прав и затова не практикува професията си. Трудно е да намери каквато и да било работа. Струва му адско усилие да се раздвижи сутрин. Отчаян е, поддържа се с антидепресанти.

Липоматозата на Деркум е заболяване, за което извън медицинските среди не се знае нищо. Тъй като е рядко, то не привлича общественото внимание, а и жертвите на болестта предпочитат да мълчат за проблемите си. В тази ситуация учените нямат интерес да изследват причините и евентуално да разработят лечебни технологии. Карл е преброил по тялото си до момента 275 подобни топчета, като някои от тях достигат по размери до топка за голф.

Фигурин билки за отслабване

Клетникът се решил да разкаже за проблема си пред медии именно за да привлече вниманието към това мистериозно заболяване. Той признава, че животът му се е превърнал в кошмар и че не е в състояние да се грижи за трите си деца.

– Хирургическата намеса явно не е решение – признава Карл. След първите операции той забелязал, че на мястото, където е било отстранено мастно топче, след известно време се появяват две нови.

Оставете мнения, отзиви и коментари в нашия форум по-долу и вижте още по темата:

Получавайте първи ЛЕКАР.БГ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК:
Кошмарът да се разболееш от липоматозата на Деркум (на гърдите)
3.5 (70%) 2 vote[s]

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Кошмарът да се разболееш от липоматозата на Деркум (на гърдите)

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *