Лечението е дълго и мъчително

Лечение на пиодермия: една кошмарна последица на псориазиса

Опасна е не самата болест пиодермия, а нейните последици, неприятно е и самото лечение.

Това може често да се чуе, но кой му вярва?! Докато лично не се сблъска например с тежки проблеми, “подарени” от една прекарана на крак настинка.

Понякога и болестта, и последиците са еднакво мъчителни. Истински кошмар! Такава е ситуацията, ако се разболеете от псориазис, предупреждават от topnews.ru.

Едно от усложненията му е пиодермията.

Неспециалистът нищо не знае по въпроса, няма представа какво го очаква!

В желанието си да се справят с неприятните петна на псориазиса, пациентите често започват да се самолекуват. Обикновено се заемат с хормонални мазилки, които бързо облекчават симптоматиката. Повярвали в изцелението си, хората се радват – без да знаят, че този тип мазила смъкват кожния имунитет.

Тогава към потиснатия, но неизлекуван псориазис се прибавя пиодермията – упорито бактериално възпаление на кожата. Стафилококи, стрептококи и всякакви други “коки”, мирно и тихо битуващи върху здравата кожа, изведнъж започват да се размножават бурно и превръщат живота в ад.

Кожата се зачервява при пиодермия, сърби, боли – направо е нетърпимо!

Пациентите често приемат, че това е обостряне на псориазиса и са неприятно изненадани да научат истината. За лечението на пиодермията обикновено се препоръчват антибиотици – а те допълнително отслабват и без това рухналия имунитет на кожата.

Дайте мнение и Вие тук!

Хормоналните мазила се използват за лечението на псориазис много внимателно и в малки дози. Но тъй като “минимална доза” значи нещо съвсем различно за един или за друг човек, а и някакъв универсален праг за безопасен минимум не е известен – лекарите просто предпочитат да препоръчват алтернативно лечение.

Най-често това са различни пасти на цинкова основа: цинкът потиска острите прояви на псориазиса и в същото време не допуска бактериални инфекции.Най-доброто решение би било успешното крайно лечение на основното заболяване – псориазиса. Но за жалост медицината все още неуспешно се бори с този проблем.

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

крем витасин мнения, или родопско чудо?

Крем Витасин. Мнения, приложение на Мадански крем. Родопско чудо

Мнения за крем Витасин. Мадански крем Витасин или Родопско чудо? Приложение за гъбички по ноктите, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *