Младият Крис Мейпълтофт си ги поръчал по интернет

DNP (динитрофенол): Тези хапчета за отслабване УБИХА 18-годишен студент!

Тези хапчета за отслабване DNP (динитрофенол) УБИХА 18-годишен студент!

Младият Крис Мейпълтофт си ги поръчал по интернетТалантлив възпитаник на частно лондонско училище с перспективи да учи в престижен университет почина на 18 години.

Младият Крис Мейпълтофт станал жертва на хапчета за изгаряне на мазнини, купени по интернет.Родителите на Крис го открили мъртъв в семейното жилище, описва трагедията medikforum.ru. Отначало лекарите смятали, че младежът е развил менингит, но истината скоро излязла наяве.

Крис се дипломирал в частното лондонско училище Hampton School, чиято годишна такса е 15 000 паунда. Той бил превъзходен играч на ръгби и успешно се подготвял за кариера на икономист, предстояло му обучение в престижен британски университет.

Малко преди да започне учебната година започнал да се оплаква от неразположение и леки здравословни проблеми.

Внезапната му смърт накарала лекарите да предположат, че това са били симптоми на агресивен менингит. Пунктуалните изследвания обаче доказали, че причина на ужасната смърт са таблетки DNP.

Това е популярен продукт, който може да се купи в редица онлайн магазини. Таблетките за отслабване DNP (динитрофенол) принуждават тялото да се загрява, за да изгаря мастните депа.

Дайте мнение и Вие тук!

Те не просто вдигат температурата, но буквално карат организма да се сварява.

В момента полицията в Лондон проучва откъде точно са били напазарувани фаталните таблетки, за да предотврати други трагедии.

Динитрофенолът не е в списъка на разрешените лекарства на Острова; не е лицензиран и като хранителна добавка. За жалост смъртният случай с младия човек не е първият, свързан с употребата на DNP.

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Как да отслабна в корема бързо?

Диета за бързо отслабване. Как да отслабна в корема и бедрата за 1 седмица?

Как да отслабна в корема бързо? Диета за отслабване на корема и бедрата. Какво да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *