Кога да направим тест за бременност Surecheck?

Кога да направим тест за бременност Surecheck?

Извършването на домашен тест за бременност е важна стъпка в живота на всяка жена, която подозира, че може да е бременна. Разбирането на правилния момент за направата му е ключово за получаване на точен и надежден резултат.
Нека разберем кога е най-добре да го правим, ако сме избрали някой от видовете на Surecheck, както и как да интерпретираме получените данни.

Кога е подходящо да правим тест за бременност?

Определянето на правилния момент относно това кога да се направи тестът за бременност е от съществено значение за получаване на точен резултат. Кога е най-добре да се прави Surecheck?

  • след закъснение на менструацията – той може да се направи още на първия ден от закъснението на месечния цикъл;
  • избор на време – при повечето тестове, провеждането сутрин може да увеличи надеждността, защото концентрацията на хормона hCG в тялото, наричан още човешки хорионгонадотропин, е по-висока и откриваемото му ниво се повишава. При използване на Шуърчек обаче няма такива ограничения. Той може да даде точни резултати, по което и време на денонощието да го правите;
  • ранно тестване – въпреки че някои продукти на пазара предлагат възможност за ранно отчитане, важно е да се има предвид, че по-ранното тестване може да доведе до подвеждащи данни. Добре е да изчакате и да пробвате поне седем дена след сексуалния контакт, ако си правите с такъв, тъй като организмът се нуждае от време, преди да започне да произвежда споменатия хормон.

001 SurecheckИмайте предвид, че не е подходящо да се прави веднага след полов акт. За да се гарантира надеждността, от съществено значение е да се следват точно инструкциите на производителя.

Разчитане на резултата от теста за бременност

Разчитането е еднакво при всички видове тестове на Surecheck. Разликата между тях се изразява единствено в начина, по който се провеждат – някои изискват използването на пипетка, а други не. Изборът зависи от това кой метод е най-удобен за жената. Ето как да разберете дали сте бременна или не, ако си правите Surecheck тест?

Дайте мнение и Вие тук!

002 Surecheck

  • разчитане – розовият цвят в прозорчето, който се придвижва показва, че тестът работи. За целта, трябва да се показва розов цвят в прозорчето, който се придвижва. Положителен е в случай че, се появят две цветни лентички в прозорчето, дори и едната черта да е по-бледа. За отрицателен се счита, когато линията е само една;
  • стъпки след получаване на положителен резултат – след уринарния тест е добре да се посети лекар и да се направи кръвен, за да може при установена бременност да се осъществи съответното професионално наблюдение и грижа.

Този процес може да бъде вълнуващ, но за да се гарантира, че тестът за бременност отчита правилно, е важно да се подходи спрямо гореспоменатите инструкции.

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

доплер

Доплер. Изследване на глава, крака и др. Цена, как и къде се прави

Доплер и Доплеров ефект: ето какво да знаем по темата. Защо се правят Доплерови изследвания, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *