Ето как 59-годишен англичанин се спаси от болестта

Гладна диета излекува диабет за 11 дни!

Англичанин с диабет от втори тип успя да се излекува чрез “гладна” диета.

Оказва се, че правилното хранене помага дори в случаи на неизлечими страдания.

Ричард Даути открил болестта си при профилактичен преглед. Анализът на кръвта му показал, че нивото на кръвната му захар превишава два пъти пределно допустимите норми. Даути бил силно изненадан, описва случая medikforum.ru.

Той се считал за напълно здрав човек и не повярвал на получените резултати. Подложил се на нови изследвания и те потвърдили първия резултат. Ричард Даути нямал диабетици в рода си, не пушел и не страдал от наднормено тегло.

В случаи като този на Даути панкреасът не произвежда достатъчно инсулин и нивото на кръвната захар не може да се контролира. Макар да нямал оплаквания, Ричард вече знаел, че ако не вземе мерки, рискът да умре преждевременно се увеличава с 36%.

Нараства и опасността от влошаване на зрението, следват тежки проблеми със сърцето и бъбреците, инсулт. В най-лекия случай мъжът просто трайно трябвало да премине на медикаменти.

Лекарите обяснили на Даути, че нещата могат да се контролират чрез промяна в хранителния режим. Преходът към зеленчуци и плодове и рязкото съкращаване на въглехидратите обаче не дало резултат.

Тогава англичанинът започнал сам да търси подходяща диета и открил препоръки на екип от университета в Нюкасъл. Учените препоръчвали на пациенти с диабет от втори тип радикална диета, която стопира диабета за 8 седмици.

Дайте мнение и Вие тук!

Тази диета прилича повече на гладуване, защото предполага прием на не повече от 800 калории на ден – за един мъж е нормално порционът да съдържа 2500. 600 калории от гладната диета се набавят от супи и хранителни коктейли, 200 от зеленчуци и към това се прибавят три литра вода.

Смисълът на диетата е да разбие и изчисти мастните натрупвания в черния дроб и панкреаса, които много често са причина за блокираното производство на инсулин. На 11-ия ден от старта на тази програма Ричард смъкнал нивото на кръвната си захар до нормалното.

След като приключил диетата, мъжът се върнал към умерено хранене и вече цяла година няма здравословни проблеми.

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Car

По-здрави с екзотичния кардамон: ето как!

Свойства и рецепти с подправката като билка. Чай от кардамон. За отслабване със зелен чай. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *