Малката Адалия, болна от прогерия, събра във Facebook 6 милиона приятели

Шестгодишното дете Адалия Роуз живее в тяло на старица

Шестгодишно момиченце, болно от прогерия, създаде свой фенклуб в интернет. Приятелите на Адалия Роуз Уилямс във Facebook са над шест милиона.

Момичето е сред световните знаменитости – но ако го видите на снимка, няма да разберете, че става дума за дете. Рядкото заболяване е превърнало Адалия в истинска старица. При всяко излизане на улицата тя преживява стрес: хората я гледат с изненада, страх, дори с отвращение.

Присмиват й се и я наричат извънземно. В нета дори е имало заплахи по адрес на малката клетница: според потребител такова същество няма право да живее между нормалните хора.

Много повече обаче са онези, които изказват своята подкрепа на Адалия и семейството й.

Децата с прогерия живеят средно около 13 години при добри грижи. Тялото на такова дете остарява светкавично, смъртта идва при износени кръвоносни съдове и органи почти като при столетниците. Адалия няма коса и много хора смятат, че е момче. Тъй като се нуждае от постоянни грижи, тя не ходи на училище.

Дайте мнение и Вие тук!

Както и да изглежда болното момиче, то си е дете! В старческото тяло живее весело човече, което танцува Gangnam Style, пее, играе с кукли и иска хубави рокли. Именно силната тяга към живота направи Адалия толкова популярна в мрежата. Тя знае, че лекарство срещу прогерията няма и бърза да се наслади на всеки ден, който животът й подарява.

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.