Патоанатоми винят за това лекарството, което я спасило - херцептин

Мистерия: майка на три деца победи рака…и умря!

Майка на три деца победи рака на гърдата, но не можа да се порадва на добрата новина. Три седмици след като й съобщили, че страшната болест си е отишла и в тялото й няма злокачествени клетки, 53-годишната Кей Гибсън мистериозно починала в съня си. При обследването на тялото й патоанатомите не открили никаква видима причина за това, пише medikforum.ru.Англичанката Кей Гибсън работела като фармацевт. В края на 2010 година й открил рак на гърдата и скоро след това тя се подложила на мастектомия. Последвали химиотерапия и лечение с препарата херцептин. Това лекарство тя започнала да използва през септември 2011-а, като й направили 17 инжекции за три седмици. По време на терапията жената имала леки проблеми със сърцето – известен страничен ефект от прилагането на херцептина. Няма никакви видими причини за тази смърт, твърди патоанатомът д-р Патрик Вон.

В организма на жената нямало никакви следи от злокачествени образувания, белези на остри или хронични други болести, следи от алкохол и наркотици. Единствено обяснение според д-р Вон може да бъде страничното въздействие на херцептина.Патоанатомът припомня, че херцептинът е известен като кардиотоксичен медикамент. Той въздейства върху сърдечния мускул и “моторът” не може нормално да изтласква кръвта. Последиците от това са внезапни остри аритмии, които са най-честа причина за случаите на внезапна и необяснима смърт. Обикновено това се наблюдава у хората със сърдечни заболявания, а Кей не е била сърдечно болна, продължават да си блъскат главите над казуса британските медици.

Дайте мнение и Вие тук!

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Лекарства и лечение при паник атаки и страхова невроза

Лекарства за паник атаки, хапчета за страхова невроза

Мнения за най-добрите хапчета за страхова невроза. Лекарства за паник атаки. Какво да пием? Билкови …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *