лют червен пипер

Мащеха уби момиченце с люто чили и червен пипер!

Дете беше убито с люто чили и лют червен пипер, според твърдения на полицията в Щатите.

21-годишната американка Аманда Соренсен е арестувана като главна заподозряна за смъртта на двегодишно момиченце.

Тя се грижела за детето на своя любовник, което получило тежък припадък и било откарано по спешност в медицинския център на градчето Епъл Вали, пише medikforum.ru.

Въпреки усилията на лекарите детето починало. Аманда признала, че е била ядосана на непослушното дете и за наказание му дала люто чили и количества от лют червен пипер.

Веднага след това детето започнало да се задушава и припаднало.Полицията и съдебните власти все още не коментират дали наистина мащехата е убила мъничето, тъй като не са готови резултатите от назначената аутопсия.

Лютата подправка чили в малки дози е полезна. Предозирана, може да причини смъртта не само на малко дете, но и на възрастен, коментират медици.

Тя е в състояние да причини бърз оток на дихателните пътища и да блокира дишането на малките деца и на възрастни хора, които имат здравословни проблеми от рода на хронични бронхити или астма.

Основен ингредиент на лютата подправка е капсаицинът, който предизвиква характерното усещане на затопляне или парене при консумация.

Дайте мнение и Вие тук!

Капсаицинът в по-голяма доза причинява бронхоспазми, кашлица и прилошаване, а също и проблеми с координацията.

Ако капсаицинът бъде вдишан през носа, описаните прояви създават неприятни до болезнени усещания. В големи дози чилито наистина може да бъде смъртоносно.

Любителите на лютото трябва да знаят признаците на предозирането, при които трябва да спрат: проблеми с дишането, конвулсии, изменен цвят на кожата.

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *