При киселини в стомаха

Предлагаме ви уникална рецепта с билки при киселини в стомаха, която можете да прилагате всекидневно.

Цвят от липа, семе от лен, корени от сладник, коренища от акорус, листа от мента и плодове от резене се смесват в равни количества.

1 с.л. от тази смес се запарва в 250 мл вода.

За един ден се изпиват 2-3 чаши чай.

Това е рецептата. По-подробно по темата за киселини в стомаха сме писали на други места по сайта. Например задължително трябва да прочетете статията „Киселините в стомаха са предпоставка за рак„, в която подробно описваме както причините за появата на киселините, така и начини да се справим с тях. Включително и билкови. Имаме една напитка и едно пюре, които може да си направите сами. Ще ви свършат страхотна работа!

Разглеждаме също така и рисковете, до които води повишената киселинност, възможността за поява на дискинезия на жлъчните пътища и тъй нататък.

Посочваме диета и още начини за справяне със ситуацията.

Още по темата ще намерите в статията „Гастрит и язва на стомаха мъчат половината от българите„, в която се разглеждат също някои аспекти на храненето при повишена и понижена киселинност в стомаха. В първия от случаите, както знаете, може да се получи язва на дванайсетопръстника, а във втория – гастрит.

Демир бозан билки за бъбреци

Добавили сме отново и няколко рецепти, които работят. Така че отворете си тези статии в отделни табове и четете! Там ще намерите по-интересните неща!

Вижте и ТОВА:

Топ лекарства и билки за болки в стомаха и киселини

Оставете мнения, отзиви и коментари в нашия форум по-долу!

Получавайте първи ЛЕКАР.БГ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *