7-годишният Оуен Хоукинс развил психоотклонението заради синдрома Шварц-Джампъл

Болно куче спаси дете от агорафобия

Седемгодишно момче от британското графство Хемпшир успя да преодолее задълбочаваща се агорафобия благодарение на куче от приют.

Домашният любимец Хачи едlа оцелял, след като го блъснал влак, и бил само с три лапи и отрязана опашка, разказва lifenews.ru.

Родителите на Оуен решили да го вземат, защото бил нежелан от никого. Идеята им обаче била да дадат възможност на малкия си син да се грижи за животното.

Оуен имал проблеми със здравето още от мига на раждането си. Лекарите му поставили диагноза: синдром на Шварц-Джампъл. Детето било с множество аномалии на скелета и нарушени нервно-мускулни функции.

Твърде от малък Оуен осъзнал, че е различен от другите деца, и започнал да се затваря в себе си.

Боляло го от подигравките на връстниците му и той престанал да излиза от дома си.

Освен другите проблеми, у момчето се появили и психически отклонения. То панически се страхувало от непознати и не искало никакви контакти с външния свят, очаквайки поредните насмешки.

Дайте мнение и Вие тук!

Когато в дома на семейството се появил Хачи, Оуен рязко променил поведението си. Той буквално залепнал за трикракото куче, което му отвърнало с взаимност.

Двамата станали неразделни – играели и плували, а Оуен започнал да извежда любимеца си на разходки. За да говори за кучето си, той започнал да разговаря с напълно непознати хора.

Кучето-инвалид промени живота на цялото ни семейство, признават родителите на Оуен.

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *