През следващите пет години човечеството може да загине от болести, предавани от животните

Истинският Армагедон – хеморагичната треска!

През следващите пет години човечеството може да бъде сполетяно от смъртна беда: истинският Армагедон е хеморагичната треска, разпространяваща се все по-активно в Азия и Африка.

Преди броени часове в Глазгоу, Великобритания почина шотландски механик, който се заразил при гостуването си на сватба в Афганистан.

Треската-убиец започва с главоболие, висока температура, “въртене” в ставите, колики и повръщане. По-късно болестта прогресира, образувайки синини и незарастващи рани по цялото тяло.

Най-малко в 30 процента от случаите треската Крим-Конго е със смъртоносен изход.Лекарите от лондонския медицински център Royal Free Hospital, където е починал 38-годишният шотландски пациент, отбелязват, че болестта е широко разпространена сред диви и домашни животни в Азия и Африка. Природната бариера между хора и животни е нарушена и заразата поразява човека.

Все по-често хуманната медицина се сблъсква със случаи, които я озадачават и я правят неспособна да реагира достатъчно бързо, признава коментарът във www.mk.ru. Преди месец 49-годишен мъж постъпил в болницата St Thomas’ hospital в Лондон с класически признаци на смъртно опасния вирус на атипичната пневмония, убила повече от 1 000 човека през 2003 година.

Изследванията на пациента обаче доказали, че това не е пневмония! Диагнозата му така и не била изяснена, а лекарите останали да размишляват какво е било заболяването на починалия след няколко дни човек и как да нарекат тази болест.

В научния свят с все по-голяма тревога се коментира теорията на британския вирусолог професор Джон Оксфорд от болницата “Куин Мери” при Лондонския университет.

Дайте мнение и Вие тук!

Професорът е убеден, че в рамките на следващите пет години вируси, които сега се разпространяват сред животните, ще преминат биологичната граница чрез мутации и ще се прехвърлят върху човешки организми.

Последиците от тази мащабна пандемия, която няма да може да се овладее, ще бъдат катастрофални за човечеството.

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *