За да не страдаме от излишни комплекси е добре да се грижим адекватно за нашата грива

Ценните съвети за поставяне на маски за коса, витамини и козметика

Всеки месец косата трябва да се подстригва, независимо дали е къса или дълга, съветва фризьорката Мариет Манчева.

Ако това не се прави, тя започва да цъфти и да се къса. Дори не расте така, както ако се подстригва на 3-4 седмици.

Пред списание „Всичко за жената“ специалистката дава следните съвети.

Боядисването на косата у дома също не е плюс за нея. Вижте и ТОВАТоп маски за коса със зехтин.

Дори не спестяваме средства, защото поради липса на покритие и трайност, по-често се боядисваме. Боите, които се продават в супермаркетите и дрогериите, са по-нисък клас от професионалните.

Често вместо руси ставаме черни или белите коси си остават бели. Експериментите с блондор за обезцветяване също са агресивна намеса, пагубна за косъма. От значение е и пигментът на косъма и как той се разгражда.

Още нещо интересно ТУК: Как се ползва Витамин С за коса!

От това зависи какъв процент оксидант трябва да използваме, какви нюанси да смесим, за да получим желания. Професионалните бои имат по-дълготраен ефект, а и фризьорът знае точните пропорции на боята и оксиданта, които да смеси. Има и техника на боядисване, която се прилага според вида коса и желания нюанс.

Сешоар и преса се правят на чиста коса

Ясно е, че прекаленото третиране с преса, маша и сешоар е вредно. Тук на помощ идват новите продукти, известни като хет протектори, които са срещу дехидратация и са като щит за косъма от нежеланите последствия.

Малко известно е, че ако се ползват кристали с изкуствен силикон, те подпомагат накъсването на косата. Трябва да ги заменим с продукт с естествен силикон, защото при обработката с пресата не се нарушава структурата на косъма.

Дайте мнение и Вие тук!

Най-добре е да купуваме козметика за коса с натурални съставки. Всички продукти се нанасят по дължината на косата, не в корените й, ако искаме прическата да е трайна. В противен случай още на другия ден тя ще се омазни.

Фигурин лесно отслабване диета 10 килограма

Преди да нанесем хет протектор, косата трябва да е така измита, че като прекараме пръстите на ръката си през нея, тя да скърца. Сешоар или преса се правят на чиста коса. И шампоанът, и балсамът трябва да са идеално отмити. Струята на сешоара не се насочва директно към четката и косата, а на разстояние 5-10 см и да пада под ъгъл.

От значение е и качеството на четката. За препоръчване е да е с тефлоново покритие и естествен косъм. Ако е с алуминиево, при нагряване изсушава и къса косата.

Когато косъмчетата й се изкривят, е за смяна. Фризьорката Мариет Манчева съветва жените как да се грижат за косите си от страниците на списание „Всичко за жената“.

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Човек употребява кокосово масло от дълбока древност.

Полезно ли е кокосовото масло?

Човек употребява кокосово масло от дълбока древност. За добиването му се използват вътрешната и най-мека …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *