Анасон за болен стомах и кашлица

Страдащи сте от постоянни болки в стомаха? Имате ли настинал у дома или ви измъчва кашлица? Ако отговорът е да, то не бързайте да взимате силни лекарства.

Една популярна и много достъпна билка може да ви помогне. Няколко глътки семена от анасон, смесени в гореща вода и ще се чувствате много по-добре. Тази скромна билка, известна със своите ароматни семена е доста популярна. Анасонът е известен със своите отличителни кулинарни и медицински стойности.

Тази екзотична подправка съдържа много полезни химични съединения, които се знае, че имат антиоксидантно действие, предотвратяват не малко болести и насърчават здравето.

Основната съставка, която придава характерния сладък, и ароматен вкус на анасона е анетол. Други важни съединения, открити в тези семена, включват ацетофенон, пинен и лимонен.

Маслото от анасонови семена намира приложение в много традиционни лекарства,които се грижат за стомаха, имат антиспастично, газогонно, отхрачващо, тонизиращо и други полезни действия. Семената са отличен източник на много от основните B-комплекс витамини като пиридоксин, ниацин, рибофлавин и тиамин. Пиридоксин (витамин B-6) спомага за повишаване на неврохимични нива в мозъка.

Пикантните семена са чудесен източник на минерали като калций, желязо, мед, калий, манган, цинк и магнезий. Калият в важен компонент на клетките и телесните течности, който контролира работата на сърцето и кръвното налягане.

Още за причините за болки в стомаха можете да прочетете в тази статия. А тук вижте: Какви билки и народни средства да използваме при болки в стомаха.

Дайте мнение и Вие тук!

Вижте и ТОВА:

https://www.lekar.bg/2013/04/08/%d1%81%d0%b5%d0%b4%d0%b5%d0%bc%d0%bf%d1%80%d0%be%d1%81%d1%82%d0%b8%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%b8%d0%bb%d0%b0%d0%b7%d0%b0%d0%b7%d0%b4%d1%80%d0%b0%d0%b2%d1%81%d1%82%d0%be%d0%bc%d0%b0%d1%85/

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Какво е диафрагма? Къде се намира Болести на диафрагмата Възпаление на диафрагмата Как се прави диафрагмено дишане?

Диафрагма

Диафрагмата е куполна, мускулна и влакнеста структура, отделяща гръдната кухина, в която се намират сърцето …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *