Анасон за болен стомах и кашлица

Страдащи сте от постоянни болки в стомаха? Имате ли настинал у дома или ви измъчва кашлица? Ако отговорът е да, то не бързайте да взимате силни лекарства.

Една популярна и много достъпна билка може да ви помогне. Няколко глътки семена от анасон, смесени в гореща вода и ще се чувствате много по-добре. Тази скромна билка, известна със своите ароматни семена е доста популярна. Анасонът е известен със своите отличителни кулинарни и медицински стойности.

Тази екзотична подправка съдържа много полезни химични съединения, които се знае, че имат антиоксидантно действие, предотвратяват не малко болести и насърчават здравето.

Основната съставка, която придава характерния сладък, и ароматен вкус на анасона е анетол. Други важни съединения, открити в тези семена, включват ацетофенон, пинен и лимонен.

Маслото от анасонови семена намира приложение в много традиционни лекарства,които се грижат за стомаха, имат антиспастично, газогонно, отхрачващо, тонизиращо и други полезни действия. Семената са отличен източник на много от основните B-комплекс витамини като пиридоксин, ниацин, рибофлавин и тиамин. Пиридоксин (витамин B-6) спомага за повишаване на неврохимични нива в мозъка.

Пикантните семена са чудесен източник на минерали като калций, желязо, мед, калий, манган, цинк и магнезий. Калият в важен компонент на клетките и телесните течности, който контролира работата на сърцето и кръвното налягане.

Още за причините за болки в стомаха можете да прочетете в тази статия. А тук вижте: Какви билки и народни средства да използваме при болки в стомаха.

Дайте мнение и Вие тук!

Вижте и ТОВА:

https://www.lekar.bg/2013/04/08/%d1%81%d0%b5%d0%b4%d0%b5%d0%bc%d0%bf%d1%80%d0%be%d1%81%d1%82%d0%b8%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%b8%d0%bb%d0%b0%d0%b7%d0%b0%d0%b7%d0%b4%d1%80%d0%b0%d0%b2%d1%81%d1%82%d0%be%d0%bc%d0%b0%d1%85/

За Маргарита Алексиева

Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Фамотидин или Омепразол, Квамател, Ранитидин?

Фамотидин, Омепразол, Квамател или Ранитидин? Странични ефекти, мнения, цена

Фамотидин се препоръчва като един от заместителите на Ранитидин, след като се заговори за спирането …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

АБОНИРАЙ СЕ БЕЗПЛАТНО!

Получавай на мейла си новите публикации на Лекар.БГ

Публикуваме рядко, не пропускайте!АБОНИРАЙ СЕ!