Лавандула – за спокоен сън и здраво гърло

Лавандулата е най-популярното етерично масло, което се дължи на способността му да освободи напрежението, много добра дезинфекция на кожата и способност за успешно лечение на различни дихателни проблеми.

Лавандуловото масло се получава от растението лавандула и е създадено чрез парна дестилация. Лавандулата има много специфичен мирис и може да се открие из целия свят. Самото растение е лилаво на цвят и се използва в разнообразие от продукти за грижа за кожата, включително различни лосиони и сапуни.

Лавандулата има естествено успокояващ аромат, поради което тя се използва като естествен релаксант, когато хората са нервни или по-активни. Лавандуловото масло може също да помогне при лечение на главоболие, поради същите тези ползи. Въпреки това, лавандулово масло е може би най-полезно за хората, които страдат от тревожност, депресия, емоционален стрес или комбинация от горните .

В японско проучване, изследователите са открили, че химикал, наречен linalyl (лавандула) отпуска мускулите.

Различни тестове са били извършени, за да докажат, че лавандулата помага на хората да подобрят съня си. В действителност лекарите обикновено препоръчват да използваме лавандулово масло (преди хапчета за сън) за случаи на безсъние. Лавандула често се използва като средство за насърчаване производството на урина.

Фигурин билки за отслабване

Идеална е за лечение на болно гърло, поради свойствата, описани в тази статия.

Лавандулата може да помогне за баланса хормоните обратно до нормалното ниво, както и за намаляване на възпалението на пикочния мехур. Маслото от лавандула също ще помогне с всякакви за всякакви спазми, които можете да получите в бъбреците/пикочния мехур, които могат да бъдат доста чести при хора, които имат инфекция на пикочните пътища.

Струва си да погледнете и ТОВА:

При хрема и болно гърло – отвара от босилек

Оставете мнения, отзиви и коментари в нашия форум по-долу и вижте още по темата:

Получавайте първи ЛЕКАР.БГ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК:
Лавандула – за спокоен сън и здраво гърло
4.3 (86.67%) 3 vote[s]

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *