Лавандула – за спокоен сън и здраво гърло

Лавандулата е най-популярното етерично масло, което се дължи на способността му да освободи напрежението, много добра дезинфекция на кожата и способност за успешно лечение на различни дихателни проблеми.

Лавандуловото масло се получава от растението лавандула и е създадено чрез парна дестилация. Лавандулата има много специфичен мирис и може да се открие из целия свят. Самото растение е лилаво на цвят и се използва в разнообразие от продукти за грижа за кожата, включително различни лосиони и сапуни.

Лавандулата има естествено успокояващ аромат, поради което тя се използва като естествен релаксант, когато хората са нервни или по-активни. Лавандуловото масло може също да помогне при лечение на главоболие, поради същите тези ползи. Въпреки това, лавандулово масло е може би най-полезно за хората, които страдат от тревожност, депресия, емоционален стрес или комбинация от горните .

В японско проучване, изследователите са открили, че химикал, наречен linalyl (лавандула) отпуска мускулите.

Различни тестове са били извършени, за да докажат, че лавандулата помага на хората да подобрят съня си. В действителност лекарите обикновено препоръчват да използваме лавандулово масло (преди хапчета за сън) за случаи на безсъние. Лавандула често се използва като средство за насърчаване производството на урина.

Идеална е за лечение на болно гърло, поради свойствата, описани в тази статия.

Лавандулата може да помогне за баланса хормоните обратно до нормалното ниво, както и за намаляване на възпалението на пикочния мехур. Маслото от лавандула също ще помогне с всякакви за всякакви спазми, които можете да получите в бъбреците/пикочния мехур, които могат да бъдат доста чести при хора, които имат инфекция на пикочните пътища.

Дайте мнение и Вие тук!

Струва си да погледнете и ТОВА:

https://www.lekar.bg/2012/09/17/%D0%B1%D0%BE%D1%81%D0%B8%D0%BB%D0%B5%D0%BA-%D1%85%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B0-%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D0%BD%D0%BE-%D0%B3%D1%8A%D1%80%D0%BB%D0%BE/

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

билки за световъртеж

Вижте кои билки за световъртеж ще ви помогнат!

Ако ви мъчи световъртеж, най-напред трябва да разберете каква е причината за мъчителното ви състояние. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *