Отслабването може да бъде един приятен и немъчителен процес, ако, разбира се, знаете какво да правите и какви храни да консумирате.

Топ 10 храни, които ще ви помогнат при отслабване

Отслабването може да бъде един приятен и немъчителен процес, ако, разбира се, знаете какво да правите и какви продукти да консумирате. Освен ежедневното движение, включването на здравословни и нискокалорични храни в менюто ви е абсолютно задължително. Например, докато разглеждате игрите в най-добрите онлайн казина в Европа, препоръчани от автора за OnlineCasinoRank Иван Димитров, хапвайте резенчета морков вместо пържен чипс. В следващите редове ще изброим десетте най-вкусни и бюджетни храни, които ще ви помогнат при свалянето на килограми.

Грейпфрут

Вкусовата комбинация от сладко и кисело е една от най-отличителните черти на този толкова популярен плод. Освен с вкуса ви, цитрусът с название “грейпфрут” впечатлява и със своите хранителни стойности. Въпреки че много хора отричат плодовете при отслабване, те всъщност са доста важни, тъй като съдържат фибри, витамини и минерали. В 100 грама грейпфрут се съдържат едва 32 калории, което го прави отличен избор при борбата с килограмите.

Зелена салата

Зеленолистните растения са богати на витамини и бедни на калории. Консумацията на марули или спанак без добавяне на други продукти би могла да е доста неприятна. За щастие, благодарение на почти несъществуващите калории, зеленолистните могат да се използват като основа към изключително вкусни салати, включващи още много полезни храни. Зелените салати със семена, различни видове нискомаслени сирена, зеленчуци, пилешко филе или риба са чудесен избор за обяд или вечеря.

Гъби

Гъбите несъмнено са едни от най-нискокалоричните храни на пазара. На 100 грама продукт има едва 15 калории, което прави този продукт неразделна част от менюто на доста хора, борещи се с килограмите. Въпреки че сами по себе си, гъбите са малко скучни, ако изберете правилните добавки, с които да отключите вкуса им, ще останете страшно доволни. Може да ги изпечете с нискомаслен кашкавал без да добавяте допълнителна мазнина. Готовото ястие може да добавите като гарнитура към печено пилешко или пуешко месо.

Пилешко филе

Когато сте в калориен дефицит или с други думи, когато се опитвате да изгубите тегло, е изключително важно да си набавяте достатъчно количество протеин. Месото, яйцата, някои млечни продукти и различни бобови култури са сред най-добрите източници на белтъчини. Пилешкото филе обаче несъмнено е най-предпочитаният избор сред отслабващите, тъй като то съдържа висок процент протеин и много малко калории. Бялата риба и пуешкото филе също са идеален избор.

Яйца

Освен богати на полезни мазнини и протеин, яйцата са чудесен избор за хора със забързано ежедневие, които нямат време да приготвят трудоемки ястия. Можете да ги използвате в различни рецепти и салати, да ги сварите, или пък да си направите бъркани яйца със сирене и много малко масло. В едно яйце се съдържат едва около 75 калории и близо 7 грама протеин.

Зеле

За нула време може да си приготвите вкусно ястие със зеле. Ще се насладите на великолепен вкус, малко калории и много полезни вещества. В 100 грама суров продукт има само 25 калории, което прави това многолистно растение идеален избор за тези, които са в търсене на нискокалорични и засищащи храни.

Дайте мнение и Вие тук!

Извара

Изварата е още един отличен източник на протеин. В зависимост от марката, която изберете, калориите могат да варират между 110 и 150 на 100 грама продукт. Това, което прави изварата толкова харесвана не само от хора, които се опитват да отслабнат, а и от активно трениращи, е фактът, че тя е изключително засищаща и може да се използва по множество начини – както в десерти, така и в солени ястия.

Заключение

Отслабването не е бърз процес и не трябва да си поставяте срок, в който искате да достигнете желаното тегло. Вместо това се фокусирайте върху промяна на ежедневните ви и хранителни навици. Избирайте храни с добра хранителна стойност, които ще ви държат сити за по-дълго време и ще ви предоставят нужните макронутриенти. Една от най-добрите стратегии, които можете да използвате е приготвянето на вкусни и обемни ястия, съдържащи малко калории като например зелени салати с добавки, пилешко месо със зеленчукова гарнитура и т.н.

Източник за снимката

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Стафидена вода, рецепти, за отслабване

Стафидена вода: за отслабване, диария и кисти. Диети и рецепти

♠ Полза ♠ Рецепти ♠ Стафидена вода ♠ Със сена и шипка ♠ Със зърнастец …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *