6 храни, подходящи за всяка диета

Предлагаме ви списък от 6 храни, които можете да комбинирате по различни начини, за да постигнете така желаното слабо тяло. Нещо повече – според специалисти в областта на храненето, тези няколко храни могат д а се включат към почти всеки, ако не и към всеки избран диетичен режим, защото в голямата си част диетите до една се основават на принципа на храни, бедни на въглехидрати. Ето за кои няколко храни става дума:- зеленолистни зеленчуци – в тази група спадат всички любими зеленчуци, които по принцип растат рано през пролетта. Те са с малко калории, но с изобилие от минерали и витамини;- плодове със семки – тук влизат от ягодите, през гроздето до авокадото, като общото между тях е, че съдържат изобилие от витамини и антиоксиданти;- риба – рибата е на следващо място, като препоръчителни са тези от морските обитатели, които са богат източник на омега-3 мастни киселини, като в същото време доставят на организма и достатъчно количество протеини;- пиле – пилешкото и пуешкото месо също са богати източници на протеини и приготвени по правилния начин – варени или печени – се препоръчват при почти всяка диета;- аспержи – този вкусен зеленчук е с ниско съдържание на въглехидрати, има още по-малко калории, а в същото време е незаменим източник на витамин А в комбинация с фолиева киселина;- домати – доматите е продукт, ползите от които са добре познати. Най-положителното в него е, че може да се използва в различни диети под различни форми.

Дайте мнение и Вие тук!

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Ето подробен отговор на въпросите относно алкалната вода и дали тя може да се получи чрез преваряване на вода от чешмата

Преварената вода алкална ли е?

Ето подробен отговор на въпросите относно алкалната вода и дали тя може да се получи …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *