Дебелите сте, защото НЕ СПИТЕ!

Ето как с достатъчно сън можете да поддържате фигурата си в приемливи граници! Оказва се, че сънят крие много повече ползи за човешкото здраве, отколкото всички ние си представяме. Ако до този момент сме си мислели, че той подпомага работата на имунната система, гарантира свеж и отпочинал външен вид, дарява с бодрост, то към днешна дата можем да заключим, че с помощта на съня ние можем да се грижим и за килограмите си. Оказва се, че достатъчното количество сън е от особено значение за начина, по който изглежда тялото на човек.

В същото време – липсата на сън е основната предпоставка за напълняване. Изследователи от Медицинския университет в Чикаго (САЩ) са провели проучване в рамките на няколко години. По време на него проследено било как липсата на сън води до прогресивно увеличаване на апетита, което е съпроводено и с влошаване на метаболизма и драстично повишение на кръвното налягане.

Комбинацията между тези няколко фактора е от решаващо значение за цялостното влошаване не само на здравословното състояние на човек, но и на неговия външен вид, тъй като води до натрупване на излишни килограми.

Дайте мнение и Вие тук!

В някои случаи – на много излишни килограми. Според д-р Кристен Кнутсон не само на приема на повече калории от изразходваните е предпоставка за напълняване. Същото важи и за липсата на сън, която може да доведе дори до тежки форми на затлъстяване.

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Лекарства и лечение при паник атаки и страхова невроза

Лекарства за паник атаки, хапчета за страхова невроза

Мнения за най-добрите хапчета за страхова невроза. Лекарства за паник атаки. Какво да пием? Билкови …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *