Нокти, маникюр, лепенки за нокти корейски

Дълготраен и безвреден маникюр – как го правят корейките с гел лак на лепенки?

В края на януари 2023 година се появи притеснителна статия в списание „Nature Communications“, че маникюрът може да доведе до сериозни ДНК мутации и дори до рак.

Статията се базира на проучване направено от д-р Мария Живаги и нейния екип, базирано на продължителен експеримент с бозайници. Екипът на д-р Мария Живаги стига до извода, че ултравиолетовите лъчи на лампите, използвани за съхнене на гел лака, могат да доведат до генни мутации в човешките клетки.

В рамките на няколко седмици, жени от цял свят, преустановиха посещенията си при маникюристa си. Някои дами, приеха още по-драматично новината, и се отказаха изцяло от цветния маникюр и така харесваните декорации. Не е нужно и вие да го правите. Спокойно можете да продължите да поддържате ноктите си не само чисти, но красиви и здрави. Корейките ще ви научат как да го правите. От години те постигат съвършен дълготраен и напълно безвреден маникюр със специален гел лак на лепенки. Останете с нас, за да научите повече подробности.

Защо гел лакът е опасен и какво казват учените по въпроса?

Най-тежки биха били последиците върху ноктите и здравето ви, от маникюр, който не е изграден правилно. Все по-често, се наблюдава тенденцията броят на салоните за красота да се увеличава, но, за съжаление, качеството на предлаганите услуги – може да се установи, чак след първото посещение, което би могло да ви коства здравите нокти, гъбички и други здравословни проблеми. В сферата на маникюра, за груби и катастрофални грешки, се смятат: силното изпиляване на ноктите, използване продукти с вредни съставки и незнание за правилната техника по изпичане на гел лака.

В допълнение, прилагането на козметични средства с некачествен състав, все по-осезаемо, води до ръста на случаите с развиване на алергия. По-конкретно, дамите се оплакват от алергични реакции спрямо конкретния гал лак. Много често състоянието прогресира и се стига до така наречената онихолиза, което представлява буквалното отделяне на нокътя от нокътното легло.

Същевременно, учените са установили, че и при правилно боравене с достатъчно качествени продукт, маникюрът с гел лак отново може да доведе до здравословни проблеми.

Корейски гел лак на лепенки – по-добрата и безопасна алтернатива

Наред с дамите, които преминаха към обикновен, но траещ едва няколко дена (или дори часове) върху ноктите лак, както и отказалите се изцяло от маникюра, трябва да добавим и една иновативна група жени. Те решиха да вземат пример от корейките, тъй като, сама по себе си, корейската козметика и рутина за красота станаха изключително популярни със своя видим и най-вече щадящ ефект върху външния ни вид.

Корейският маникюр отново е вид гел лак и също е дълготраен. Той, обаче не крие рисковете на стандартната процедура с UV изпичането чрез лампа. Ето защо и опасност за здравето от него няма. Става въпрос за специалният гел лак на лепенки. При него не се изисква никакво печене с UV лампи и пилене на ноктите. Всъщност, корейският маникюр представлява това, което загатва и името му – той е във вид на лепенки. Както се досещате, следващото му предимство (освен че е безопасен) е лесното използване. За да получите перфектния маникюр, вече не е нужно нито да посещавате професионален салон за красота, нито да имате някакви умения и знания. Единственото, което се изисква от вас е да си изберете дизайн на новия си маникюр. А най-хубавото е, че можете да го смените по всяко време и колкото често искате да сте с нов дизайн маникюр, чрез бързо и лесно отлепяне – без риск да се повреди нокътната плочка.

Как се използва корейския гел лак на лепенки за нокти?

Как става магията? Възможно ли е наистина с някакви лепенки да се постигне дълготрайния и красив ефект на популярния гел лак? Не просто, че е възможно, ами всяка от вас може да го направи. Освен това, гел лакът на лепенки е популярен в световен мащаб от години. Във всеки комплект с корейски гел лак на лепенки за нокти, ще получите подробно описание за употреба. Ако случайно попаднете на такъв без превод на език, който владеете, можете да следвате нашите инструкции по-долу. Взехме ги от кутията с гел лак на лепенки за нокти „TOK“ – една от най-добрите корейски серии за такъв тип маникюр.nokti-manicure-lepenki-2

Дайте мнение и Вие тук!
  1. Подгответе ноктите си, като ги изрежете и оформите в желаната форма (не е нужно да пилите плочката, както винаги досега е правила маникюристката ви, за да ги „подготви“ за нанасяне на гел лак и изпичане с UV лампа).
  2. Избутайте кожичките си с дървената пръчица в комплекта.
  3. Почистете ноктите от прах, мазнина и други замърсявания, с напоените тампони в комплекта.
  4. Когато се уверите, че ноктите са сухи, изберете желания дизайн и размер на гел лак лепенката.
  5. Отлепете гел лак лепенката и я залепете на нокътя, започвайки откъм най-долната част на нокътя (откъм живеца) и притискайте внимателно от средата към външните краища на нокътя. Не допускайте да оставане въздух между гел лак лепенката и нокътя.
  6. Изрежете излишната част, изпилете с пиличката в комплекта останалите стърчащи остатъци и запилете с по-фината страна на пиличката от комплекта, отгоре надолу, в края на нокътя, като целта е да запечатате добре гел лак лепенката, за да не влиза вода или въздух между нея и нокътя.

Готова сте!

Какви са предимствата на безвредния корейски гел лак на лепенки?

Определено, основният им плюс е елиминирането на риска за здравето ни, какъвто явно носи класическия гел лак и всички методи за дълготраен маникюр, включващи UV лампа. Не можем обаче да скрием факта, че корейската алтернатива има и други предимства, а именно:

  1. Изключително лесен за използване: следователно, можете да си правите ноктите сами, навсякъде и по всяко време.
  2. От горното предимство следва и друго – спестява пари, като е добре да знаете, че самият комплект за маникюр с гел лак на лепенки, често, е в пъти по-евтин от цената на стандартната услуга в салона за красота. Комплектът съдържа 20 бр. гел лак лепенки, които можете да използвате за 2 маникюра.
  3. Спестява ви време – не само, защото няма да инвестирате време, за да пътувате до маникюристката, но и защото самата техника за полагане на маникюра е изключително лесна, бърза и удобна.
  4. Позволява ви да сменяте маникюра си, когато и колкото пъти поискате, тъй като се маха лесно и бързо, без да уврежда нокътната плочка. Ако желаете, можете да сте с различен маникюр всеки ден, без риск за увреждане на ноктите ви.
  • Позволява ви да правите маникюра си, където и когато си поискате – в обедната почивка, докато сте в колата в задръстване и на други места, тъй като полагането му отнема няколко минути.
  • Не носи рискове от онихолоза или изтъняване на нокътната плочка.
  • Не изисква използване на базов или топ лак, но все пак е изключително дълготраен, ако е запечатан прецизно.
  • Пристига с готов дизайн с декорации, ако нямате въображението, с което да измислите свой собствен такъв.
Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Безспорно корейски гел лак на лепенки е една от най-добрите съвременни алтернативи за домашен маникюр с ефект на професионален такъв. В последните години, той придобива все по-голяма популярност в световен мащаб, тъй като е лесен, удобен, бърз за полагане и безопасен за здравето. В онлайн магазина на „Свиден Дар“ можете да намерите изключително богата гама от дизайни, които да сменяте бързо, лесно и безопасно, а и на добра цена всеки ден!

Вижте и ТОВА:

Мнения за Фунгитер. Лак за нокти против гъбички и др. Цена

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

масло от арган

Арганово масло: какво лекува и как разкрасява

Арганово масло за коса и за лице. Цена на арганово масло. Какви рискове крие употребата …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *