Ето как се стяга кожата след отслабване!

Няколко съвета, чрез които можете да се спасите от увисване на кожата при отслабване! Как се извършва стягане на кожата след отслабване с крем.

При отслабване кожата е органът, който пръв и в най-голяма степен започва да страда, тъй като промяната в килограмите поразява първо него.

При увеличаване на размерите и обиколките кожата се е опънала и именно заради това, когато килограмите отгоре си отидат, тя остава отпусната. Най-лошото за външния ни вид, което може да се случи, е да се появяват стрии.

И ако по посока на стриите трудно могат да се приложат ефикасни действия, ето как можете да възстановите кожата си. Като за начало, трябва да спазвате правилото да не отслабвате с повече от 8% от началното си тегло в рамките на месец, за да не загуби напълно кожата своята еластичност.

Как да изберем подходящ крем?

Освен това, задължително е ежедневното ексфолиране, чрез което ще се премахнат слоевете стара мъртва кожа. След това се нанася хидратиращ продукт за дълбоко овлажняване. Препоръчителни са тези продукти, които съдържат хилауронова киселина, както и екстракт от алое вера, соев протеин.

Дайте мнение и Вие тук!

Важно е още по време на самото отслабване да се обърне внимание на това, че на мястото на мастните депа трябва трябва да се изградят мускули. По този начин няма да се допусне прекомерно увисване на кожата.

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Кои са добрите хапчета за отслабване?

Хапчета за отслабване, мнения. Липовон, Турмирин, Захир, Нофатин, Мейзимакс и другите в аптеките

Кои са добрите хапчета за отслабване? Оставете и вие своите мнения за Турмирин, Захир, Мейзимакс, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.