Коя е идеалната форма на женската гърда?

Ето коя е идеалната гърда! Гърдите са полов белег, представляващи издадености, съставени от няколко вида тъкани – фиброзна, мастна, жлезиста.

Те са разположени на пекторалис мускулите, като характерно за гърдите е, че те нямат мускулна тъкан.

Именно поради това няма упражнение, чрез което гърдите да могат да бъдат повдигнати.

Плавният контур и нежната консистенция на женските гърди се дължи на слой масти, които обкръжават гръдните жлези и се разширяват по продължението на самите гърди.

Самите гърди са съставени от тъкани с различни текстури, често се стига дотам, че те не нямат гладка повърхност и се усещат като на нежни бучки.

Особено забележима е тази особеност при слабите жени, при които няма достатъчно мазнини, за да омекотяват извивките. С течение на времето и след навлизане на жената в менопауза, тази особеност става по-малко забележима в резултат на промените в женския организъм.

Именно поради тези особености на женската гръд трудно може да се говори за идеална форма на гърдите.

Дайте мнение и Вие тук!

При всяка жена те са оформени различно, като размерът, формата, извивките им в най-голяма степен зависят от генетичната обусловеност и физиката не жената.

Върху формата на гърдите влияние оказват и етапите, през които жената преминава като бременност, кърмене, влиянието на различни хормони.

За Маргарита Алексиева

Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Лечение на депресия с вода

Лечение на депресия с вода. Принципи, билки, санаториуми

Как се осъществява лечение на депресия с вода. Ползата от солената вода. С хималайска сол. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

АБОНИРАЙ СЕ БЕЗПЛАТНО!

Получавай на мейла си новите публикации на Лекар.БГ

Публикуваме рядко, не пропускайте!АБОНИРАЙ СЕ!