Въшките – премахнете ги с домашни рецепти

Как да премахнем въшките. Какво е така нареченото “лечение на въшки” – в тази хубава статия! Въшките са неприятно явление в човешкия живот!

Ако „хванете” въшки, не бързайте да купувате скъпи и често неефикасни продукти, които обещават скоростно справяне с проблема.

За премахването на неприятните паразити, които обитават човешката коса, е достатъчно да се доверите на някои от изпитаните домашни рецепти.Като за начало, важно е да не използвате общи гребени, кърпи или други принадлежности за коса и глава, чрез които можете да предадете заразата и на друг човек.

Основното средство за справяне с проблема е механичното премахване на въшките и на техните яйца.

За целта косата се намазва с балсам на силиконова основа. Разресва се внимателно – първо с едър, а след това със ситен гребен – и се започва механичното премахване на въшките.

Важно е да се движите участък по участък, за да не остане непочистена зона. Процедурата се повтаря през ден за период от поне две седмици до пълното премахване на паразитите.

Дайте мнение и Вие тук!

Друго домашно приложимо средство за справяне с въшките в домашни условия е ароматерапията.

За целта е необходимо да се смесят чаена лъжица неароматизиран лосион с 2 капки евкалиптово масло и по 1 капка лавандулово масло и гераниевото масло. Сместа се втрива в корените и се оставя да действа половин час. След това косата се разресва и се измива.

Добре е да се направи и антисептичен разтвор от чаена чаша вода и 2 лъжици и половина оцет, към които се добавят по 2 капки масло от евкалипт, лавандула, розмарин.

Вижте още по темата “въшки”:

  1. Каква е опасността от главови въшки;
  2. Главови въшки – какво представляват те?

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

въшки

Каква е опасността от главови въшки?

Заблуждавате се ако мислите, че съвременните медикаменти лесно се справят с главовите въшки. Американски лекари …

Едно мнение

  1. Иринка Богданова

    за мен най добре се чистят като се намаже косата с равни части мас и гас и се увие за няколко часа и след това се реши с гребен набучкан с памук укато се топи във врящ оцет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *