прекомерно окосмяване

Ако страдате от прекомерно окосмяване, ето го решението!

Прекомерното окосмяване е проблем, от който се оплакват много и мъже, и жени! Справянето с проблема „прекомерно окосмяване” не е чак толкова труден.

Важно е човек да се поинтересува и да предприеме необходимите действия на време.

Това смятат група изследователитe от университета „Сюлейман Демирел” в турския град Испарта, които са открили лек срещу окосмяването в големи дози.

„Открили” може би не е точната дума, тъй като въпросното средство е част от живота на вески един от нас. Става дума за чая от мента, пише електронното издание actualno.com.

Чаят от мента е идеалното решение на проблема, но изследователите посочват една особеност – той е ефективно средство за премахване на окосмяването само при жени.

Обяснението, което учените дават на този феномен, се свързва с високото съдържание на мъжки полови хормони андрогени в тялото на жените.

Именно андрогените предизвикват така нареченото състояние хирсутизъм, при което се наблюдава окосмяване по лицето, по гърдите и стомаха на жените. Ако обаче жената, която страда от него, консумира по две чаши чай от мента всеки ден, въздействието на хормона може да бъде успешно потиснато.

Дайте мнение и Вие тук!

Въпреки че се предлагат множество орални контрацептиви за справяне с проблема, допълват учените, доказано е вече, че чаят от мента е конкурентна естествена алтернатива за лечение на прекомерното окосмяване.

Вижте непременно и ТОВА:

Окосмяване и побеляване при жените. Бели косми по веждите

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Епилация, депилация, бръснене и други видове топ методи за обезкосмяване!

Епилация, депилация, бръснене и други видове топ методи за обезкосмяване!

Ще разгледаме трите основни методи за обезкосмяване. Прилагат ги предимно жените, макар напоследък да стават …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *