Менопауза на 30! При мен се случи!

Менопаузата – това е състоянието, след навлизането в което жените вече нямат месечно неразположение!

Зачестяват случаите на жени, които би трябвало да са в разцвета на физическото и психическото си развитие, но те са с утихващи репродуктивни функции.

Статистиката сочи, че все повече жени около и малко над 30 години навлизат в менопауза, което на практика означава край на възможността им да заченат и да създадат нов живот по естествен път.

Въпреки че се смята, че голяма част от жените навлизат в тази фаза от живота си към 50-те, напрежението, стресът, замърсената околна среда и редица други фактори се посочват като такива с решаващо значение за навлизане в климакс в ранна възраст.

Много жени, които са в това състояние, не могат да проумеят какво започва и се случва с организма им, защото те психически не са готови за тази промяна. Но тя е факт.

Дайте мнение и Вие тук!

Най-честите симптоми за навлизане в менопауза са нередовна менструация, повишена болезненост по време на сексуален акт, още характерните горещи вълни, от които се оплакват много от жените в преходната фаза. Тези, както и другите състояния, са временни. Тяхното наличие няма да е постоянно, а по-скоро индикиращо – че в тялото на жената настъпват промени, независимо от това каква е нейната възраст.

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

За какво помага Прокомбо колко време може да се пие и как?

За какво помага Прокомбо, пробиотик за подут корем и газове. Мнения, цена, други лекарства

За какво помага Прокомбо колко време може да се пие и как? Мнения и цена …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.