5 симптома, които издават наличието на глисти!

Глистите поразяват различи органи и системи в човешкото тяло!

Глистите се характеризират с това, че мигрират в различни органи на човешкото тяло, затова пораженията не са концентирани.

В зависимост от стадия на биологичния им цикъл, паразитите се разпростират в различни органи, където се задържат за определен период. Именно поради тази особеност на заразата с глисти симптомите, които издават болестта, могат да бъдат различни и да се появяват без връзка с цялостното здравословно състояние.

Предлагаме ви списък с основните симптоми при наличието на глисти в организма, които се проявяват в отделните системи на тялото

храносмилателна система

загуба на апетит или настървение към храна, неприятен вкус в устата, повишено слюноотделяне, тежест в корема и позиви за повръщане, появата на силни коремни болки;

нервна система

тук най-често заболяването се свързва с главоболие, отпадналост, проблеми със съня и чест световъртеж;

дихателна система

кашлицата – суха или влажна, също може да издава наличието на глисти, още хриповете, задухът и болките в гърдите;

Дайте мнение и Вие тук!

кожата

обриви, наподобяващи уртикари, сърбеж;

кръвоносната система

най-забележим признак на заболяването тук е повишението на СУЕ, още появата на лека анемия или завишение на еозинофилни левкоцити.Ако при вас се появи някой или комбинация от изброените симптоми, най-добре е да потърсите лекарска помощ.

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Какво са аскариди и дехелминтизация? Глистите причиняват алергия, склероза и рак!

Аскаридите атакуват мозъка и водят до множествена склероза

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *