Вижте колко опасно е затлъстяването на корема!

Натрупването на мазнини в областта на корема и талията е най-опасно! Натрупването на мазнини и излишни килограми в областта на корема и талията или казано по-друг начин – затлъстяването в тази специфична зона – е най-опасно! Учените алармират, че надебеляването на тази зона е пряко свързано с повишение на риска от сърдечно-съдови заболявания. Това е било потвърдено и от резултатите от изследване, проведено от академичния състав на университета в Северна Каролина, пише електронното издание zdrave.bg.

Резултатите от въпросното изследване показали, че локалното затлъстяване, което е обхванало най-вече коремната област, е в пъти по-вредно дори от цялостното напълняване на организма. Според изследователите, измерването на обиколката на талията, както и другите процедури, които определят колко точно е натрупването на мазнини в областта на корема, са сред най-показателните критерии по отношение на това какъв е рискът от развитието на сърдечно заболяване. Учените смеят да твърдят, че при хората, при които се наблюдава натрупване на мазнини в областта на корема, рискът от болест, която поразява сърцето, може да достигне до увеличение с 50%. Това съотношение е дори на лице, когато се съпоставят предразположеността към заболяване между човек, страдащ от цялостно заболяване, и такъв, който има излишни мазнини единствено в зоната на корема. На особена популярност се радва и схващането, че тази мрачна тенденция е на лице най-вече при младите хора, които страдат от затлъстяване в областта на корема.

Дайте мнение и Вие тук!

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Интересното е, че колкото и да се разрастват криптовалутите - Биткойн остава коронованият крал на децентрализираните валути.

Потенциалното въздействие на биткойн върху традиционните платежни системи и услугите за парични преводи

Криптовалутите са темата на деня и са тук, за да останат. Казина, като SpinCity и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *