4 начина за подсилване на имунната система!

Задължително за подсилване на имунитет и вашата имунна система! Топ 4 начини!

Въпреки че си мислите, че зимата е останала в миналото и че ни очакват само топли дни, за имунната ни система предстои едно от най-големите изпитания – да премине през прехода от зима в пролет, без да допусне да се разболеем.

За целта е необходимо и ние да й помогне, а не да се надяваме сама да се справи с всички атаки от страна вируси и микроби.

Затова препоръчваме ви няколко храни, които ще ви помогнат да подсилите имунната си система:

– заложете на белтъчините – рибата, месото и бобовите култури са задължителни, за да бъде имунната система в кондиция. Поне по два пъти в седмицата трябва да консумираме от тях;

– червеният, жълтият и оранжевият цвят са препоръчителни – плодовете и зеленчуците, които са с тези цветове, съдържат изобилие от бета каротин. Същият този бета каротин организмът преобразува във витамин А, който е изключително необходим на тялото, защото от него зависи реакция на имунната система.

Дайте мнение и Вие тук!

– цитруси всеки ден – за витамин С и здраве. Освен цитрусовите плодове, източник на витамина са още магданозът, шипката. Ако той липсва в организма, имунната система много по-бавно изработва антитела;

– чесън – чесънът е универсално средство за подсилване на имунната система. Затова през студените и преходни дни е добре от него да се консумира през ден или всеки ден.

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Vitamin E Podpomaga Nervnata Sistema

Витамин Е – ползи и предозиране

За какво е полезен? Храни с витамин Е. Ампули. Капсули. Цена. Дневна доза и предозиране. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *