4 начина за подсилване на имунната система!

Задължително за подсилване на имунитет и вашата имунна система! Топ 4 начини!

Въпреки че си мислите, че зимата е останала в миналото и че ни очакват само топли дни, за имунната ни система предстои едно от най-големите изпитания – да премине през прехода от зима в пролет, без да допусне да се разболеем.

За целта е необходимо и ние да й помогне, а не да се надяваме сама да се справи с всички атаки от страна вируси и микроби.

Затова препоръчваме ви няколко храни, които ще ви помогнат да подсилите имунната си система:

– заложете на белтъчините – рибата, месото и бобовите култури са задължителни, за да бъде имунната система в кондиция. Поне по два пъти в седмицата трябва да консумираме от тях;

– червеният, жълтият и оранжевият цвят са препоръчителни – плодовете и зеленчуците, които са с тези цветове, съдържат изобилие от бета каротин. Същият този бета каротин организмът преобразува във витамин А, който е изключително необходим на тялото, защото от него зависи реакция на имунната система.

Фигурин лесно отслабване диета 10 килограма

– цитруси всеки ден – за витамин С и здраве. Освен цитрусовите плодове, източник на витамина са още магданозът, шипката. Ако той липсва в организма, имунната система много по-бавно изработва антитела;

– чесън – чесънът е универсално средство за подсилване на имунната система. Затова през студените и преходни дни е добре от него да се консумира през ден или всеки ден.

Оставете мнения, отзиви и коментари в нашия форум по-долу и вижте още по темата:

Получавайте първи ЛЕКАР.БГ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *