Ето защо е полезно да имаш голямо дупе!

Учените разкриват, че голямото дупе носи ползи за здравето! Оказва се, че да имаш голямо дупе не е чак толкова лошо!

Напротив – полезно е! Това тезата на група изследователи от университета в Оксфорд, които са публикували своите наблюдения и заключения в Международния журнал на затлъстяването, пише електронното издание rozali.com.

Според изследователите, голямото дупе не бива да се възприема като физически недостатък, а като плюс, които може да предпази човек от редица здравословни проблеми.

Като за начало, учените обединяват тезата си около това, че натрупването на мазнини и килограми в долната част на тялото, най-вече в областта на задните части, намалява цялостно стойностите на лошия холестерол в организма.

За сметка на това, повишава тези на добрия холестерол. Буфер!, така с една дума учените определят действието на мазнините в областта на дупето.

Дайте мнение и Вие тук!

Този буфер възпрепятства негативното въздействие на мазнините в останалите части на тялото върху целия организъм и по този начин цялостно подобрява здравословното състояние, съобщава професор Джими Бел, ръководител на публикувания научен проект.

Той продължава разясненията си с това, че натрупаните мазнините в задните части на тялото се разграждат много по-бавно от тези в областта на корема например, като в същото време водят до много по-малък риск от производството на врени химикали, до по-малък риск от диабет, от затлъстяване и редица други заболявания. Ето защо не е за препоръчване отслабването в областта на дупето.

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

4 неочаквани причини за надебеляване

Надебеляване: Ти се ограничаваш, а килограмите се трупат! Що за логика! Ето елементарното, но вярно, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *