4 навика, които ни съсипват здравето

Какво сме свикнали да правим?! А замисляли ли сте се, че именно тези ежедневни, ежеседмични начинания, които извършваме без дори да се замисляме, могат да ни струват прекалено скъпо?!

За какво става дума ли?

Погледнете списъка с тези 4 навика, които нанасят в някои случаи дори непоправим негативен ефект върху здравословното ни състояние.

Прекаляването с алкохола – може би тук всички ще са съгласни – прекомерната консумация на алкохол отслабва защитните сили на организма. От него страдат още сърцето, черният дроб, панкреаса.

Недоспиването – когато човек не се наспива системно, белите кръвни телца – естествените защитни сили – страдат. Те губят способността си да предпазват тялото.

Дайте мнение и Вие тук!

Полетите – рязката смяна на часовата разлика се отразява неблагоприятно на цялото тяло, имунната система губи способността си да предпазва тялото, тъй като ритъмът на вътрешния часовник е силно нарушен.

Самотата – въпреки че самотата не е навик, а по-скоро стечение на обстоятелствата, проблем, липса, най-добре е човек да направи всичко възможно да се раздели с нея скоростно, защото в обратен случай страда не само душата, но и тялото. Резултатите от редица изследвания показват, че когато човек системно страда от самота, ваксините срещу редица заболявания не действат. Така че най-доброто, което можете да направите за себе си и за здравето си, е да ограничите вредното въздействие на тези навици.

За Маргарита Алексиева

Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

лечение на алкохолизъм лекарства билки клиники

Отвращаване от алкохол и лечение на алкохолизъм в домашни условия и клиника

Методи за отвращаване на алкохол. Явно, бързо и тайно лечение на алкохолизъм в домашни условия. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *