Възпаления на ухото

Познато в медицината като среден отит, възпалението на средното ухо засяга малките деца.

Инфекцията причинява възпаление на кухината между тъпанчето и вътрешното ухо. Обикновено се изявява след простуда, когато затрудненото отделяне на слузните секрети от горните дихателни пътища осигурява благоприятна среда за развитие на микроорганизмите.

Симптоми на възпаленото ухо:

  • Силна болка в ухото
  • Висока температура.
  • Главоболие
  • Слухът може да е намален.
  • Възможно е от ухото да изтича гной.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С ЛЕКАР

• Изследване е показало, че приемът на антибиотици не намалява значително болката или времетраенето на ушната инфекция, не предотвратява и възможните дълготрайни последици от отита.

• Много лекари препоръчват парацетамол или ибупрофен (в България известен и като нурофен) за облекчаване на болката, като се остави инфекцията да отшуми от само себе си. Използването на антибиотици е оправдано обикновено в случай на изтичане на гной от ухото.

Демир бозан билки за бъбреци

Повечето ушни инфекции се причиняват от бактерии или вируси, които по евстахиевите тръби достигат и инфектират средното ухо. В по-редки случаи причините са сенна хрема или алергия, пасивно тютюнопушене или нездравословен хранителен режим. Научно изследване е доказало, че кърмените деца по-рядко боледуват от инфекции на ухото в сравнение с тези на изкуствено хранене.

Билки за стимулиране на имунната система

1. ЕХИНАЦЕЯ

Предлагат се сиропи от ехинацея, специално разработени за деца. Следвайте предписанията на производителя според възрастта на детето.

2. ОБИКНОВЕНА ШИПКА

Запарете 2-2,5 г нарязани сушени шипки в 1 чаша вряла вода за 10 минути, прецедете и охладете. При бебета на възраст 6-12 месеца давайте по 20 мл от запарката три пъти дневно; при деца на възраст 1-6 години – по 50 мл три пъти на ден; при деца на възраст 7-12 години – по 75 мл три пъти дневно.Като противовъзпалително средство

3. ДРЕБНОЦВЕТЕН ЛОПЕН

Запарете 1,5-2 г сушена билка в 1 чаша вряла вода за 15 минути, прецедете и оставете да изстине. При бебета на възраст 6-12 месеца давайте по 20 мл от запарката три пъти дневно; при деца на възраст 1-6 години – по 50 мл три пъти на ден; при деца на възраст 7-12 години – по 75 мл три пъти дневно.

Други мерки

Възстановете носната проходимост. Научете децата как ефективно да издухват носа си. Можете да се посъветвате за това и с лекар.

Оставете мнения, отзиви и коментари в нашия форум по-долу!

Получавайте първи ЛЕКАР.БГ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *