Каква е разликата между Приорин и Приорин Екстра

Каква е разликата между Приорин и Приорин Екстра

Приорин и Приорин Екстра са два популярни продукта на пазара за грижа за косата, които си приличат, но имат и редица разлики.

Каква е разликата между Приорин и Приорин Екстра

Съставки и дозировки

И двата продукта съдържат същите основни съставки – биотин, L-цистеин, екстракт от просо и пантотенова киселина. Тези елементи действат благоприятно върху косата, като засилват растежа ѝ, намаляват косопада и я правят по-здрава и лъскава.

  1. Биотин – 100мкг в Приорин и по-висока доза в Приорин Екстра
  2. L-цистеин – 3мг в Приорин и повече в Приорин Екстра
  3. Екстракт от просо – 210мг в Приорин, не е посочено точно колко в Приорин Екстра
  4. Пантотенова киселина – 14мг в Приорин, по-висока доза в Екстра

Така Приорин Екстра има засилени количества на ключовите съставки за още по-добър ефект върху проблемите с косата.Priorin Extra 02

Разликата е, че Приорин Екстра е с по-високи дози на активните съставки. Така той има по-силен и фокусиран ефект за борба с проблеми като косопад, изтъняване на косата и оголени петна по скалпа.

Приложение и индикации

Приорин е предназначен за ежедневна поддръжка на косата при здрави хора. Препоръчва се профилактичен прием от 2 капсули дневно за подхранване на косата и предотвратяване на бъдещи проблеми с нея.

От друга страна, Приорин Екстра е насочен към хора, които вече страдат от различни козметични и здравословни проблеми с косата. Приема се при състояния като:

  • Тежък косопад (над 100 косми на ден)
  • Изтъняване на косата и образуване на оголени зони по скалпа
  • Образуване на оголени петна (косопад на петна)
  • Бавен растеж (по-малко от 1 см на месец)
  • Нарушена структура – тънки, чупливи и косми без блясък.

В тези случаи се препоръчва по-високата доза от 2 капсули Приорин Екстра дневно. При по-леки форми може и 1 капсула дневно.

Резултати

И двата продукта действат благотворно за поддържане здравината на косата, но ефектите се различават.

  • При здрави хора Приорин ще подпомогне нормалния растеж и ще предотврати бъдещи увреждания.
  • При вече настъпили проблеми обаче, Приорин Екстра може да постигне видимо възстановяване – да намали косопада, да запълни оголени петна по скалпа, да ускори растежа и да подобри цялостното състояние на косата.

Приорин ще подпомогне растежа и ще запази доброто състояние на здравата коса. Приорин Екстра обаче може да доведе до видимо подобрение при вече увредена коса, като намали косопада с до 80% след 3-4 месеца прием, стимулира порастване на нови косми с до 30% повече и преодолее изтъняването като удебели косъма с 10-15%.Priorin Extra 04

Начин на употреба

Препоръчителната дневна доза е:

  • Приорин – 2 капсули
  • Приорин Екстра – 2 капсули, при по-леки случаи 1 капсула

И в двата случая капсулите трябва да се приемат след хранене, за по-добро усвояване. Курсът на лечение обикновено е 3-6 месеца или повече при нужда.

Дайте мнение и Вие тук!
Продължителност на приема

И при двата продукта се препоръчва продължителен прием между 3 и 6 месеца, за да се постигнат трайни резултати. Приорин и Приорин Екстра могат да се използват циклично през годината за профилактика.

Цена и достъпност

Приорин Екстра е по-скъп продукт, като цената за 60 капсули в България варира между 35 и 45 лв. Приорин стандарт е около 25-30 лв. за 60 капсули. Разликата в цените се дължи на усилените концентрации на съставките в Приорин Екстра.Priorin Extra 03

Какво е вашето мнение за ефективността на Приорин и Приорин Екстра? Споделете ТУК своя опит с тези продукти.

При избора кой от двата продукта да закупите най-добре се консултирайте с вашия фризьор или дерматолог за точната преценка на нуждите на вашата коса. Помолете и за препоръки относно продължителността и дозировката на приема. Ако вече имате ясни проблеми, инвестицията в по-силния Приорин Екстра си заслужава.Priorin Extra 05

Вижте и ТОВА: Какви мнения има за Биотин за коса. Класация топ 10 за най-добрите таблетки с витамини против косопад и за заздравяване на косъма.

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Витамин Б Комплекс с магнезий, странични ефекти.

За какво се пие витамин В комплекс?

Мнения: Точно за какво се пие витамин В комплекс? Странични ефекти. С добавка магнезий за …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *