3-те фатални грешки, които правят отслабването невъзможно!

Ето защо колкото и да се стараем, все сме си дебели!

Отслабването е тема на разговор за много дами и господа, за които излишните килограми са нещо повече от неприятно отражение в огледалото.

Още повече – те, ние, правим дори непосилното, за да отслабнем, а резултат все няма ли няма.

Известен фр. диетолог иде на помощ точно в този момент и посочва 3-те основни грешки, които често допускаме, когато си поставим за цел да намалим телесното си тегло, а желаният резултат не идва ли не идва.

Ето ги и тях:

– калорийно презапасяване – става дума за това, че когато искаме да отслабнем, ние се стремим да се храним по-малко. Допускаме обаче грешката да погълнем голяма част от калориите за деня в края на вечерта или днес се храним веднъж, утре – четири пъти и тялото ни не знае как да реагира и за какво да се приготви, в резултат на което настъпва презапасяване;

Дайте мнение и Вие тук!

– пренебрегвате калоричността – не става дума за следене на всяка калория, но често се тъпчем с излишни калории. Ще похапна само шепичка ядки!, но тези ядки са цели 200-220 ккал. Как ще го компенсирам?!;

– диетата е хаотична и изтощителна – има ли нужда да говорим! Здравословно хранене, а не лишение и после тъпчене.

За Маргарита Алексиева

Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

метформин диабет отслабване

Метформин и Метфогамма 500 за отслабване. Вредна ли е Метфогама?

Как се пие Метформин за отслабване? Вредна ли е Метфогама? А Метфодиаб? А Неоформин 850? …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *