Какво да правим след преяждане? 3 доказани домашни трика и лекове

Какво да правим при преяждане и препиване? Вижте трите ултимативно добри лека за целта, които ще ви свършат страхотна работа!

Празниците са време, през което се яде и пие на корем! Е, празниците отминаха, а коремът си остана – подут от литри напитки и вкусни гозби!

Непосредствено след Коледа и Нова година много се оплакват от това, че преяждането и препиването, на което доброволно са се отдали, нанася поражения върху здравословното им състояние, върху психиката и физиката.

Затова предлагаме ви няколко изпитани рецепти, които ще облекчат състоянието ви:

– маринована херинга след преяждане

– ако успеете да преглътнете това доста специфично блюдо, то ще се уверите, че сте възстановили всички загубени от организма ви минерали. Ако все пак се окаже непосилна задача, заложете на домашната супа от зеленчуци – тя също носи на претоварения ви организъм минерали, които ще подпомогнат възстановяването му;

– ако чувството за тежест от преяждане и препиване не ви дава покой, задължително се разходете.

Въпреки че задачата не е от най-лесните, движението с умерено бързо темпо ще подпомогне преработката на храната;

– чайовете, приготвени от изпитани билки след препиване и преяждане,

също са ефикасно средство за справяне с подутия корем в резултат на препиване и преяждане.

Най-препоръчвана е отварата, приготвена от семена от копър, но специфичното при нея е, че трябва да се приема преди обилната гощавка. Помагат още чайовете, приготвени от анасон и кимион. Джинджифилът също има свойството да подобри храносмилането, като едновременно с това облекчава гаденето.

Оставете мнения, отзиви и коментари в нашия форум по-долу!

Получавайте първи ЛЕКАР.БГ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *